Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici (E.E): Η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει τις προτάσεις για το ασφαλιστικό για να κερδίζει την ελάφρυνση χρέους

tags :
Moscovici (E.E): Η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει τις προτάσεις για το ασφαλιστικό για να κερδίζει την ελάφρυνση χρέους
O Moscovici χαρακτήρισε θετικό και συνεκτικό το προσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ωστόσο ζήτησε περαιτέρω λεπτομέρειες 
Η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσεις τις προτάσεις για το ασφαλιστικό προκειμένου να κερδίζει την ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν, Pierre Moscovici από το Νταβός. 
Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Επίτροπος της Κομισιόν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παρουσιάσει περισσότερο ακριβείς παραμέτρους για το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
«Πρώτα πρέπει να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού όσο το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στη συνέχεια ενδεχομένως να ξεκινήσει η συζήτηση για το reprofiling του ελληνικού χρέους», σημείωσε ο Moscovici.
Ο κ. Moscovici έκανε λόγο για επείγουσα ανάγκη μιας θαρραλέας και φιλόδοξης μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό. 
Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο Moscovici χαρακτήρισε θετικό και συνεκτικό το προσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.
Όπως τόνισε ο αξιωματούχος της Κομισιόν, το κλίμα στις συζητήσεις με την Ελλάδα είναι πολύ εποικοδομητικό.
Σημειώνεται ότι στο Νταβός βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με κορυφαίους αξιωματούχους της Ε..Ε. και του ΔΝΤ, μεταξύ των οποίων και ο Moscovici. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης