Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αναστασόπουλος (Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο): Κρίσιμο το φορολογικό για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας

Αναστασόπουλος (Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο): Κρίσιμο το φορολογικό για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας
Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις περιμένουν εναγωνίως ένα δικαιότερο σύστημα με διευρυμένη φορολογική βάση, σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο
Ως «κρίσιμο» για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας χαρακτήρισε το φορολογικό ο κ. Σίμος Αναστασόπουλος, πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο ομιλίας του στο 12o Athens Tax Forum με τον επίκαιρο τίτλο: «Χρηστή Φορολογική Διακυβέρνηση-Εργαλείο Οικονομικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης».
Ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «με την απραξία να συνεχίζεται, η οικονομία μπήκε από το τελευταίο τρίμηνο του 2015 πάλι σε ύφεση και με ένα τρίτο Μνημόνιο να περιορίζει τις δημοσιονομικές επιλογές και την επιδείνωση των δεικτών της πραγματικής οικονομίας βρισκόμαστε σήμερα πάλι ενώπιον αδιεξόδων και αντί να ασχολούμαστε με τις πολιτικές που θα φέρουν ανάπτυξη και νέα υψηλότερα έσοδα για το Δημόσιο, παραμένουμε καθηλωμένοι σε μακρόχρονες διαπραγματεύσεις που φέρνουν ύφεση».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου υπογράμμισε ότι «αντί να διευρύνεται η φορολογική βάση και να λαμβάνονται μέτρα δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών, αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές», ενώ σημείωσε ότι μόνο η ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας και οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και έσοδα για το Δημόσιο που θα του επιτρέψουν να χαλαρώσει τις πολιτικές λιτότητας.
«Το φορολογικό είναι κρίσιμο για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας», υποστήριξε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως «οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, εξαντλημένες από την υπερφορολόγηση των προηγούμενων ετών, περιμένουν εναγωνίως ένα δικαιότερο σύστημα με διευρυμένη φορολογική βάση».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σταύρος Κώστας, δήλωσε ότι «οι βασικές προϋποθέσεις που ειδικά κάτω από τις σημερινές αντίξοες συνθήκες μπορούν να αναδείξουν την φορολογία σε πρόσθετο υποστήριγμα της γέφυρας που προσπαθήσαμε να στήσουμε στην χώρα μας για την άμεση και ασφαλή προσπέλαση από το τέλμα της ύφεσης είναι: Ευρεία, συνεκτική, διαφανής και προστατευόμενη φορολογική βάση - Αποτελεσματική δικαιοσύνη και δίκαιη κατανομή του φορολογικού βάρους - Άμεση συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα - Αποτελεσματική φορολογική διακυβέρνηση».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης