Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παππάς: Πρώτα η αξιολόγηση χωρίς καταστροφικά μέτρα και μετά το χρέος - Να αντικαταστήσει ο ESM το ΔΝΤ

Παππάς: Πρώτα η αξιολόγηση χωρίς καταστροφικά μέτρα και μετά το χρέος - Να αντικαταστήσει ο ESM το ΔΝΤ
Ο κ. Παππάς τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει οριστικά το θέμα του χρέους, βασιζόμενη στη συμφωνία του καλοκαιριού με τους εταίρους
Το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς καταστροφικά μέτρα, θέτει ως προτεραιότητα η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Νίκος Παππάς,  μεταθέτοντας τη συμφωνία για το χρέος μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο News247, o κ. Παππάς τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει οριστικά το θέμα του χρέους, βασιζόμενη στη συμφωνία του καλοκαιριού με τους εταίρους, η οποία αναφέρει ακριβώς ότι η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
«Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μέσο για να ανατάξουμε την οικονομία, όχι δικαιολογία για να την καταστρέψουμε με συνταγή ΔΝΤ», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας.
Ο κ.Παππάς πάντως προτείνει ως “αντικαταστάτη” του ΔΝΤ το ESM και επικαλείται τα λάθη που στο παρελθόν έχει κάνει το Ταμείο στις εκτιμήσεις του, καθώς και την τήρηση της συμφωνίας για να αποκρούσει πιέσεις του ΔΝΤ για λήψη επιπλέον μέτρων. Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως δε συζητείται αύξηση του ΦΠΑ ή όποιο άλλο μέτρο δεν εντάσσεται στο περίγραμμα της συμφωνίας του καλοκαιριού.
Όσον αφορά το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Παππάς δήλωσε στο News247 ότι το πολύ σε δέκα ημέρες, δηλαδή στις 15 Απριλίου, θα έχει αναρτηθεί το τεύχος της προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Κάνει μάλιστα λόγο για ένα δημόσιο φορέα, που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και αξιοπιστία στις μετρήσεις τηλεθέασης, αντί της AGB. Δεσμεύεται επίσης ότι από τις 15 με 20 Απριλίου και μετά θα ξεκινήσει το Μητρώο On Line Media, στο οποίο θα εγγράφονται τα διαδικτυακά ΜΜΕ.
Σχετικά με το δημοσίευμα των Νέων για την εταιρεία Αγάντι ΟΕ», ο κ. Παππάς σημειώνει ότι δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο, καθώς η εταιρεία αυτή έχει λυθεί και έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες το ένα τρίτο ενός οικοπέδου έξι στρεμμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης