Τελευταία Νέα
Οικονομία

Fordes: Στο 35,9% ο παγκόσμιος μέσος όρος φορολογικού συντελεστή - Στην 5η θέση η Ελλάδα

tags :
Fordes: Στο 35,9% ο παγκόσμιος μέσος όρος φορολογικού συντελεστή  - Στην 5η θέση η Ελλάδα
Τα εισοδήματα στη Γερμανία επίσης επιβαρύνονται με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές 49,4%
Στην 5η θέση μεταξύ ενός ενδεικτικού δείγματος στην καταβολή φόρων εισοδήματος βρίσκεται η Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο με βάση το Forbes.
Από τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι οι άγαμοι στο Βέλγιο πληρώνουν σε φόρους το 55,3% του εισοδήματος τους που αποτελεί τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή παγκοσμίως.... 
Στην Γερμανία επίσης οι φόροι είναι πολύ υψηλοί, οι άγαμοι πληρώνουν σχεδόν το 50% του εισοδήματος τους σε φόρους.
Με βάση το Forbes το ποσό του φόρου και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης που καταβάλλουν οι πολίτες ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των χωρών και εξαρτάται από ένα πλήθος παραγόντων, όπως το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση.
Μια πρόσφατη έκθεση αποκάλυψε ότι οι φορολογικοί συντελεστές εισοδήματος έχουν σταθεροποιηθεί στις χώρες του ΟΟΣΑ το 2015 σε 35,9% μετά από διαδοχικές αυξήσεις από το 2011.
Το Βέλγιο έχει το υψηλότερο φόρο εισοδήματος παγκοσμίως.
Ένας άγαμος που εργάζεται  έχει συντελεστή φόρου εισοδήματος του 55,3% σε σύγκριση με το 40,4% αν είναι παντρεμένος μισθωτός με δύο παιδιά.
Τα εισοδήματα στη Γερμανία επίσης επιβαρύνονται με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές 49,4%, ενώ ένας εργαζόμενος με την ίδια κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχει φορολογική επιβάρυνση 31,7%.

Who Pays The Most Tax On Their Income?

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης