Τελευταία Νέα
old

Τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ χάνει το κράτος από τη μη εφαρμογή των VLTs και τον παράνομο τζόγο

Τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ χάνει το κράτος από τη μη εφαρμογή των VLTs και τον παράνομο τζόγο
Ο κ. Kamil Ziegler τόνισε ότι ο ΟΠΑΠ αποδίδει στο κράτος 600 εκατ. ευρώ μέσα από τη φορολογία εισοδήματος και τις εργοδοτικές εισφορές
Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από φόρους χάνει το ελληνικό Δημόσιο από τη μη λειτουργία των VLTs και από το καθεστώς της προσωρινής αδειοδότησης του ιντερνετικού τζόγου.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Kamil Ziegler μιλώντας στην 16η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων ανέφερε ότι από τη μη υλοποίηση της συμφωνίας των VLTs χάνεται ως 1 δισ. ευρώ ως έσοδα για το κράτος.
Πρόσθεσε ότι τα μισά χρήματα να έφερναν τα VTLs, και o ΟΠΑΠ θα είχε έσοδα και το κράτος από την είσπραξη φόρων.
Όμως η στασιμότητα της κρατικής μηχανής να δώσει λύσεις στα «καυτά» θέματα του τζόγου, ο ΟΠΑΠ σηκώνει μόνος του το βάρος της φορολογίας ως μοναδική πηγή των φορολογικών εσόδων της νόμιμης αγοράς.
Ο κ. Kamil Ziegler τόνισε ότι ο ΟΠΑΠ αποδίδει στο κράτος 600 εκατ. ευρώ μέσα από τη φορολογία εισοδήματος και τις εργοδοτικές εισφορές.
Να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ έχει προσφύγει στη Διεθνή Διαιτησία ζητώντας αποζημίωση ύψους 1 δισ. ευρώ από την καθυστέρηση εφαρμογής των VTLs.
Η οικονομική απαίτηση του ΟΠΑΠ είναι ορθολογική καθώς από τη μη εγκατάσταση των 35.000 μηχανημάτων με ημερήσιες εισπράξεις των 80 ευρώ ανά μηχάνημα σε ετήσια βάση τα έσοδα φθάνουν το 1 δισ. ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Kamil Ziegler έκανε την εισήγηση του μιλώντας σπαστά ελληνικά εντυπωσιάζοντας τους μετόχους τόσο για την προσπάθεια του να μιλήσει στα ελληνικά όσο στο νοικοκύρεμα του Οργανισμού.
Σχολιάζοντας τη χρονιά που πέρασε είπε ότι 2015 πετύχαμε άνοδο των καθαρών εσόδων προ εισφορών (GGR) και των κερδών προ τόκων και φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 1,6% και 8,8% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι.
Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη , αυτά ανήλθαν σε 210,7 εκατ. ευρώ υψηλότερα κατά 8,1% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο γεγονός του 2015 ήταν οι δράσεις μας για την εταιρική κοινωνική ευθύνη καθώς δημιουργήσαμε 125 αθλητικές ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα και σε πρώτη φάση ολοκληρώσαμε την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων παίδων.
Ο κ. Ziegler είπε ότι ήταν άδικο το μέτρο επιβολής των πέντε λεπτών ανά στήλη καθώς ήταν εστιασμένο μόνο στον ΟΠΑΠ ενώ η επικείμενη αύξηση της φορολογίας στο 35% θα δημιουργήσει κόστη από 70 έως 75 εκατ. ευρώ στην εταιρεία, η οποία όμως σχεδιάζει μέτρα για να το αντιμετωπίσει.
Διευκρίνισε ότι είναι ο υψηλότερος φόρος της Ευρώπης στα τυχερά παιχνίδια.
Έκανε σαφές ότι όταν έρθει ή ώρα της αδειδότησης του διαδικτυακού τζόγου ο ΟΠΑΠ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών και έχει το δικαίωμα άρνησης.
Αίσθηση προκάλεσαν στη διοίκηση του ΟΠΑΠ τα θετικά σχόλια των μετόχων που προσπαθεί να νοικοκυρέψει τον ΟΠΑΠ και να δημιουργήσει αξία στους μετόχους.
Το θέμα που έβαλαν οι μικρομέτοχοι ήταν το κτιριακό και το ύψος του ενοικίου που καταβάλλεται.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τόνισε ότι ο ΟΠΑΠ θα πάει στο δικό του κτίριο από τα μέσα Ιουνίου ή το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο του 2016, ενώ το μίσθωμα των 300.000 ευρώ το χρόνο είχε μειωθεί στις 190.000 ευρώ.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ θα διανείμει επιπλέον μέρισμα 0,23 λεπτά του ευρώ στους μετόχους για την οικονομική χρήση και μαζί με το προμέρισμα των 0,17 λεπτών του ευρώ το συνολικό μέρισμα έφθασε τα 0,40 ευρώ.
Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης