Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Ο αγωγός ΤΑΡ καθιστά τη Β. Ελλάδα ενεργειακό κέντρο – Θα δημιουργηθούν 8.000 θέσεις εργασίας

Σταθάκης: Ο αγωγός ΤΑΡ καθιστά τη Β. Ελλάδα ενεργειακό κέντρο – Θα δημιουργηθούν 8.000 θέσεις εργασίας
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, σημείωσε ότι οι σχετικές προσδοκίες έχουν προεγγραφεί
Ο αγωγός ΤΑΡ καθιστά τη Βόρεια Ελλάδα ενεργειακό κέντρο, σημειώνει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επένδυση που θα έχει επιπρόσθετα οφέλη για την οικονομία στη Βόρεια Ελλάδα.
Μεταξύ των οφελών, ο κ. Σταθάκςη ανέφερε ότι κατά την τριετία κατασκευής του έργου στην Ελλάδα, θα δημιουργηθούν 8.000 θέσεις εργασίας, ενώ θα υπάρξουν και αρκετές μόνιμες θέσεις μετά την ολοκλήρωση του έργου.
Ερωτηθείς για τον ρωσικό αγωγό, ο υπουργός ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει το πρωτόκολλο συνεργασίας αλλά είναι αρκετά νωρίς για να υπάρξει οριστική απόφαση.
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της αξιολόγησης και τι να προσδοκά η χώρα από ξένες επενδύσεις, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «οι προσδοκίες είναι σημαντικές με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.
»Έχει προεγγραφεί και αυτό φαίνεται και από την αντίδραση των αγορών και των επενδυτών, έχει προεγγραφεί ένα σταθερό περιβάλλον οικονομικό και πολιτικό για τη χώρα το οποίο προφανώς θα διευκολύνει τη ροή επενδύσεων.
Υπάρχουν πολύ αισιόδοξα μηνύματα και χρέος της κυβέρνησης είναι να πάρει τα απαραίτητα μέτρα που να διευκολύνουν αυτή τη ροή επενδύσεων».
Πρόσθεσε δε, ότι «τα μέτρα τα οποία έχει η κυβέρνηση είναι αναπτυξιακός νόμος και αναπτυξιακή χρηματοδότηση διαθέσιμη από διάφορες πηγές, είναι διευκόλυνση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με κανόνες και με σημαντικές πρωτοβουλίες, μέτρα για τομές που χρειάζεται η χώρα προκειμένου να διευκολυνθεί η επενδυτική δραστηριότητα και η παραγωγή, ένα νέο σύστημα δημοσίων συμβάσεων που θα είναι διάφανο και θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εμπλέκονται στις προμήθειες, και μια σειρά από άλλα θεσμικά μέτρα που διαμορφώνουν ένα πολύ σταθερότερο περιβάλλον».
Προφανώς θα συνεχίσουμε να απλοποιούμε διαδικασίες αδειοδότησης. Συνεπώς με έναν τρόπο η κυβέρνηση πρέπει να διευκολύνει αυτή την ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος και των επενδύσεων των αναμενόμενων στη χώρα, κατέληξε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης