Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Δύσκολες διαπραγματεύσεις» με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος αναμένει ο Moscovici

«Δύσκολες διαπραγματεύσεις» με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος αναμένει ο Moscovici
Ο Επίτροπος ζήτησε για ακόμα μια φορά να ολοκληρωθεί έγκαιρα η δεύτερη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα
«Δύσκολες» αναμένεται να είναι οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Pierre Moscovici.
Ο κ.Moscovici, μέσω συνέντευξης που παρέδωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI, ζήτησε για ακόμα μια φορά να ολοκληρωθεί έγκαιρα η δεύτερη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα.
Ωστόσο, παρά τη δυσκολία, εμφανίστηκε αισιόδοξος σε ότι αφορά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος, αν το Ταμείο σεβαστεί την απόφαση του Eurοgroup της 25ης Μαΐου.
Σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα της χώρας μας μετά το 2018, ο Επίτροπος υπογράμμισε:
«Η απόφαση ήταν για 3,5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα, μέχρι να φθάσουμε στο 2018.
Αυτό επιβεβαιώθηκε στο Eurogroup της 25ης Μαΐου.
Ας μην ξανανοίξουμε τη συζήτηση τώρα».
Επίσης, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις φήμες ότι η Ελλάδα έχει αυξήσει την διαπραγματευτική της δύναμη, λόγω του επικείμενου Brexit: 
«Οι συνομιλίες πρέπει να είναι γρήγορες, ανεξάρτητα με την κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία».
Τέλος, σε ότι αφορά το επίκαιρο θέμα για τον διορισμό μελών των ΔΣ των τραπεζών, ο κ.Moscovici τόνισε ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για «χαλάρωση» των κριτηρίων δεν μπορεί να γίνει δεκτό, λόγω των συμφωνιών που είχαν επιτευχθεί στο παρελθόν.
«Η Κομισιόν μεταβίβασε τη θέση της στην ελληνική πλευρά για αυτό το θέμα.
Θα αναφέρω ότι οι προσθήκες στον νόμο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υιοθετήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο ως μέρος των σημαντικών ορόσημων.
Αποφασίστηκαν βάσει μιας σκληρής αξιολόγησης και έπειτα από εκτενείς συνομιλίες στις οποίες λάβαμε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού τραπεζικού τομέα.
Τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν δείχνουν ότι τα κριτήρια υποψηφιότητας θα περιορίσουν τη δεξαμενή ταλέντων για τα ΔΣ των τραπεζών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι ο Επίτροπος αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα μας στις 18/7.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης