Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Ο κίνδυνος ενός Grexit έχει εξαλειφθεί - Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το β' 6μηνο του 2016

Moscovici: Ο κίνδυνος ενός Grexit έχει εξαλειφθεί - Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το β' 6μηνο του 2016
Το κείμενο του Pierre Moscovici για την Ελλάδα, με αφορμή την επίκσεψη του επιτρόπου στη χώρα
Στην Ελλάδα έχει φτάσει η ώρα της σταθερότητας, μέσω της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει στο προσωπικό του blog ο Pierre Moscovici.
Ο Επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ε.Ε. εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση που είχε χθες 18/7 με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φάνηκε ικανοποιημένος από τη νέα πορεία που έχει χαράξει η χώρα.
Επίσης, σε ιδιαίτερα καλό κλίμα διεξήχθη και οι συνάντηση του κ.Moscovici με τους υπουργούς, Ευκ. Τσακαλώτος, Γ. Κατρούγκαλος και Γ. Σταθάκης, καθώς ήταν μια ευκαιρία να συζητηθούν οι οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις, οι οποίες βρίσκονται στο δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Στη συνέχεια επισημαίνει πως οι Έλληνες υπέστησαν πολλά κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ωστόσο η Ε.Ε. θα προσπαθήσει μαζί με αυτούς για ένα ισχυρό και βιώσιμο μάλλον για τη χώρας.
Ο Επίτροπος δήλωσε πως ένα ιδιαίτερα θετικό στοιχείο είναι η εξάλειψη του κινδύνου ενός Grexit, κάτι που αποτελεί την αρχή για την ανάπτυξη της Ελλάδας, η οποία θα επιτρέψει και πάλι στις νέες γενεές και τους επιχειρηματίες της χώρας να ευδοκιμήσουν.
Συνεχίζοντας, αναφέρει πως η συμφωνία που επετεύχθη τον Ιούλιο του 2015 αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης από τους εταίρους της Αθήνας, τονίζοντας πως θα λειτουργήσει καταλυτικά για την πρόληψη μίας νέας οικονομικής κρίσης.
Μάλιστα, όχι μόνο δεν θα αποδειχτούν αρνητικές για τους Έλληνες, αλλά το αντίθετο!
Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις της Ε.Ε., η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το β' 6μηνο του 2016, καλπάζοντας σε ίδιους ανοδικούς ρυθμούς και το 2017.
Ωστόσο, τονίζει και την ανάγκη «τα σήματα που στέλνει η Ελλάδα στους επενδυτές και τους εταίρους πρέπει να είναι ξεκάθαρα:
Ούτε απροσεξίες, ούτε υπαναχωρήσεις θα γίνουν αποδεκτές».
Καταλήγοντας, ο Επίτροπος επισημαίνει πως «ακόμα και αν οι εξελίξεις είναι ενθαρρυντικές, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να χαλαρώσει τις προσπάθειές της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης