Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεγονός το πρώτο «λουκέτο» σε επιχείρηση για φοροδιαφυγή - Έκλεισε κάβα ποτών στα Άνω Πατήσια

Γεγονός το πρώτο «λουκέτο» σε επιχείρηση για φοροδιαφυγή - Έκλεισε κάβα ποτών στα Άνω Πατήσια
Όπως έχει δηλώσει ο κ. Πιτσιλής, η ΓΓΔΕ έχει εκπονήσει πρόγραμμα 30.000 ελέγχων κατά της φοροδιαφυγής, σε όλη την Επικράτεια, μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου
Το πρώτο «λουκέτο» για φοροδιαφυγή είναι γεγονός.
Η πρώτη επιχείρηση που έκλεισε για 48 ώρες, λόγω μη έκδοσης αποδείξεων, είναι μια κάβα ποτών στα Άνω Πατήσια, μετά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή,
Όπως έχει δηλώσει ο κ. Πιτσιλής, η ΓΓΔΕ έχει εκπονήσει πρόγραμμα 30.000 ελέγχων κατά της φοροδιαφυγής, σε όλη την Επικράτεια, μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου.
"Για πρώτη φορά φέτος, επειδή διαπιστώθηκε ότι οι παραβάσεις που καταγράφονται από τις τοπικές ΔΟΥ δεν ήταν ικανοποιητικού ποσοστού, εκπονήσαμε σχέδιο, όπου οι ελεγκτές των ΔΟΥ θα πηγαίνουν σε όμορες πόλεις, δεν θα κάνουν έλεγχο στη πόλη τους, το μεγαλύτερο ποσοστό των ελέγχων που θα διεξάγουν θα είναι σε άλλες πόλεις, ακριβώς για να έχουν την άνεση να προβούν στις διαπιστώσεις, χωρίς να εμποδίζονται από κοινωνικές σχέσεις, οι οποίες είναι κατανοητές", είπε ο κ.Πιτσιλής, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό στο Πρακτορείο".
Εξήγησε δε ότι "για μας είναι πρωταρχικός στόχος να περάσει το μήνυμα ότι η Γενική Γραμματεία είναι παρούσα και θα είναι παρούσα σε όλη την τουριστική περίοδο".
Σε ό,τι αφορά το μέτρο σφράγισης επιχείρησης για 48 ώρες, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υπογράμμισε ότι "δεν έχουμε επιθυμία να κλείσουμε όλη την αγορά εν μέσω τουριστικής περιόδου και το μέτρο αυτό θα χρησιμοποιηθεί με σύνεση στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, καθώς είναι μέτρο παραδειγματισμού".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης