Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Το ελληνικό χρέος πρέπει να συζητηθεί πριν το 2017 - Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη

Moscovici: Το ελληνικό χρέος πρέπει να συζητηθεί πριν το 2017 - Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη
Ο κ.Moscovici αύριο 7/10 θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο
Την εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να συζητηθεί πριν το τέλος του 2016, διατύπωσε σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici.
Επί αυτού, τόνισε πως για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις πρέπει πρώτα να έχουν υλοποιηθεί οι μεταρρυθμίσεις που προστάζει το πρόγραμμα διάσωσης, ενώ στις διαπραγματεύσεις πρέπει να συμμετάσχει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μέσω δηλώσεων του στο Atlantic Council που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον, ο Επίτροπος φάνηκε αισιόδοξος σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας πως «επιστρέφει στην ανάπτυξη».
Σε ό,τι αφορά το Eurogroup στις 10/10 το οποίο θα έχει ως θέμα την Ελλάδα, ο Επίτροπος σημείωσε πως αν τελικά εγκριθεί η χορήγηση της υπο-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, τότε ανοίγει ο δρόμος για την 2η αξιολόγηση.
Σημειώνεται πως ο κ.Moscovici, ο οποίος αύριο 7/10 θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, δεν τοποθετήθηκε στο θέμα των πλεονασμάτων.
Ο Επίτροπος έκανε αναφορά και στην «ευελιξία» που έχει δείξει η Ένωση στις χώρες που πλήγονται από την προσφυγική κρίση, αναφερόμενος κυρίως στην Ιταλία.
Επίσης, υπογράμμισε ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά κριτήρια για τη μείωση του χρέους, το οποίο «είναι το κύριο πρόβλημα της Ιταλίας και του Βελγίου».


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης