Τελευταία Νέα
Οικονομία

EBRD: Επένδυση 5 εκατ. ευρώ σε τράπεζα στα κατεχόμενα

EBRD: Επένδυση 5 εκατ. ευρώ σε τράπεζα στα κατεχόμενα
Η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στην Τουρκία, Garanti Bank, δραστηριοποιείται με επτά υποκαταστήματα στην Κύπρο 
Συνολικά 5 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για να βοηθήσει την τουρκική τράπεζα Garanti Bank να ενισχύσει τις χορηγήσεις της προς τις μικρές επιχειρήσεις στα κατεχόμενα.
Η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στην Τουρκία, Garanti Bank, δραστηριοποιείται με επτά υποκαταστήματα στην Κύπρο και κυρίως εξυπηρετεί πολύ μικρές επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, μεταδίδει το Stockwatch.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της EBRD, η χρηματοδότηση είναι μέρος μιας επένδυσης €55 εκ. σε ανώτερα ομόλογα που εκδίδονται στο πλαίσιο προγράμματος της Garanti Bank, ένα καθιερωμένο μέσο της αγοράς που χρησιμοποιείται από τις τράπεζες για να αυξήσουν τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση.
Ο επικεφαλής της EBRD στην Κύπρο Libor Krkoska, αναφέρει ότι η «Garanti Bank υπήρξε μακροχρόνιος εταίρος μας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να εντείνουμε τη συνεργασία μας. Το μεγάλο δίκτυο καταστημάτων της στο βόρειο τμήμα της Κύπρου μας δίνει τη δυνατότητα να φτάσουμε σε μικρές επιχειρήσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα που αναζητούν χρηματοδότηση για να αναπτυχθούν.
Βοηθώντας τις τοπικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν θα δοθεί σε αυτήν την περιοχή μια πολυπόθητη οικονομική.
Η EBRD άρχισε να επενδύει στην Κύπρο κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014 για μια προσωρινή περίοδο που προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι το 2020.
Η Τράπεζα δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την επικράτεια του νησιού, τόσο με τη χρηματοδότηση όσο και με την παροχή συμβουλών σε επιχειρήσεις για την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού τομέα και την επέκταση των αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης