Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μεγάλα ενεργειακά projects στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα με την κινεζική State Grid

tags :
Μεγάλα ενεργειακά projects στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα με την κινεζική State Grid
H κινεζική εταιρεία που συνιστά τον στρατηγικό επενδυτό στον ΑΔΜΗΕ από τον Δεκέμβριο του 2016, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μια σειρά από επενδυτικά σχέδια
Τις δυνατότητες για την πορεία του ΑΔΜΗΕ συζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει στο Πεκίνο, στη συνάντηση με τον κινεζικό ενεργειακό κολοσσό State Grid.
H κινεζική εταιρεία που συνιστά τον στρατηγικό επενδυτό στον ΑΔΜΗΕ από τον Δεκέμβριο του 2016, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μια σειρά από επενδυτικά σχέδια, σε τομείς όπως οι ανανειώσιμες πηγές ενέργειας, τα δίκτυα αλλά και η διασύνδεση των νησιών.
Επιπλέον στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο project του EuroAsia Interconnector, το υποθαλάσσιο καλώδιο που ενώνει ενεργειακά Κρήτη, Κύπρο, Ισραήλ.
Πρόκειται για ένα project που η κινεζική πλευρά, μέσω της συμμετοχής της στον ΑΔΜΗΕ και τον ρόλο που θα έχει αυτός στο συνολικό σχέδιο του EuroAsia Interconnector.
Επίσης εξετάζει τρόπους ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ένα σπουδαίο έργο για ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης