Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Σήμερα (12/7) η σύσταση της Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

Bloomberg: Σήμερα (12/7) η σύσταση της Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος
Η απόφαση είναι κυρίως συμβολική καθώς δεν θα έχει καμία επίδραση στους στόχους που θα πρέπει να πετύχει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης
Η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (12/7/2017) ότι ο προϋπολογισμός της Ελλάδας κινείται πλέον σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, στηρίζοντας τη χώρα δεδομένου ότι σχεδιάζει την πρώτη έκδοση ομολόγων μετά το 2014.
Αυτό αποκαλύπτει το Bloomberg, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται μια συμβολική απόφαση που δεν έχει καμία επίδραση στους στόχους που θα πρέπει να πετύχει η Ελλάδα το πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Κομισιόν θα συστήσει την κατάργηση της αποκαλούμενης διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, ένα βήμα που γίνεται όταν το έλλειμμα του προϋπολογισμού ενός κράτους μέλους είναι πολύ υψηλό.
Ενώ πρόκειται μια κίνηση με κυρίως συμβολικό χαρακτήρα, η απόφαση αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα -που βασίζεται από το 2010 σε διεθνή προγράμματα διάσωσης για να διατηρηθεί στη ζωή- καθώς επιδιώκει να επιστρέψει στην κανονικότητα και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Η σύσταση, η οποία πρέπει να εγκριθεί από τις κυβερνήσεις της ΕΕ, δεν έχει πρακτικές συνέπειες, καθώς οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας υπαγορεύονται από το πρόγραμμα διάσωσης που είναι πιο «ισχυρό» έναντι των κανόνων της ΕΕ.
Αλλά η επίσημη αναγνώριση ότι η Αθήνα έχει βάλει σε τάξη τα οικονομικά της και δεν παραβαίνει πλέον τους κανόνες της ΕΕ θα αποτελεί ακόμα μία θετική είδηση σχετικά με τη χώρα και το πρόγραμμα διάσωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης