Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η Brevan Howard ετοιμάζει 2 funds που θα επενδύουν στην Ελλάδα - Αναμένεται ενίσχυση της οικονομίας

Η Brevan Howard ετοιμάζει 2 funds που θα επενδύουν στην Ελλάδα - Αναμένεται ενίσχυση της οικονομίας
Oι tail risks (κίνδυνοι από απρόσμενα γεγονότα) έχουν εξαφανιστεί και η Ελλάδα σταθεροποιείται σε χαμηλή βάση
Δύο funds που θα είναι επικεντρωμένα σε επενδύσεις στην Ελλάδα ετοιμάζει η Brevan Howard Asset Management, στοιχηματίζοντας στην ανάκαμψη μιας οικονομίας που έχει καταρρεύσει λόγω μια 10ετούς κρίσης.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας τα funds θα διαχειρίζεται ο συνιδρυτής της Brevan Howard, Τρύφων Νάτσης, ενώ θα επενδύουν στην αγορά ακινήτων και σε μετοχές.
Η εταιρεία βρίσκεται ήδη στα μισά του στόχου για την άντληση περίπου 500 εκατ. δολ. για τα δύο funds, των οποίων οι επενδυτές συμπεριλαμβάνουν τον Natsis και τον Alan Howard.
Ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να εξαρτάται από τους πιστωτές της, ένα ράλι στα κρατικά ομόλογα -που έστειλε τις αποδόσεις του 10ετούς στο χαμηλό επίπεδο πριν την εποχή των μνημονίων- υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη ότι η χώρα κινείται προς την αυτοδυναμία.
Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, o κ. Νάτσης είπε ότι ελπίζει να επωφεληθεί από αυτό.
«Έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης και ύφεσης που χτύπησαν την Ελλάδα, είμαστε στο σημείο όπου οι tail risks (κίνδυνοι από απρόσμενα γεγονότα) έχουν εξαφανιστεί και η χώρα σταθεροποιείται σε χαμηλή βάση» επεσήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε «περιμένουμε σημαντική άνοδο στην ελληνική οικονομία και στις τιμές των assets».
«Η πιθανή πολιτική μετάβαση για τους επόμενους 12 με 18 μήνες θα ενισχύσει το momentum και αυτή τη διαδικασία» είπε ο κ. Νάτσης.
Η Brevan Howard στήνει την επενδυτική ομάδα στην Αθήνα και σχεδιάζει να αρχίσει έως τον Φεβρουάριο, με τον κ. Νάτση να επιβλέπει την ομάδα από το Λονδίνο.
Το μετοχικό fund θα κάνει long επενδύσεις σε ένα χαρτοφυλάκιο 6 έως 10 μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης