Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σεισμός στο Μαξίμου από τις δηλώσεις Τσακαλώτου για ενισχυμένη εποπτεία μετά τον Αύγουστο 2018

Σεισμός στο Μαξίμου από τις δηλώσεις Τσακαλώτου για ενισχυμένη εποπτεία μετά τον Αύγουστο 2018
Έντονα ενοχλημένη η κυβέρνηση
Σφόδρα ενοχλημένη είναι η κυβέρνηση από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου στους «Financial Times».
Ο οποίος ανήμερα της επίσκεψης του προέδρου της Ε.Ε. Ζαντ Κλωντ Γιούνκερ  στην Ελλάδα και του πανηγυρικού κλίματος που δημιούργησε η κάθοδος του ευρωπαίου αξιωματούχου, έσπευσε να επιβεβαιώνει την ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία.  
Η δήλωση του κ. Τσακαλώτου ότι οι δανειστές θα έρχονται τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο για έλεγχο στην χώρα μας μετά τον Αύγουστο του 2018 που ολοκληρώνεται το  3ο Πρόγραμμα «έπεσε» σαν κεραυνός στο Μαξίμου το οποίο δεν περίμενε με τίποτα μία τέτοια τοποθέτηση.
Και μάλιστα από τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος ταξιδεύει ήδη προς τη Σόφια για να συμμετάσχει στο άτυπο Eurogroup.            
Με την δήλωση αυτή ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε να διαφοροποιείται από την γραμμή Μαξίμου, έστω και αν όπως συνεργάτες του έχουν πει στο παρελθόν « ο υπουργός Οικονομικών οφείλει πάντα να είναι πιο συντηρητικός».
Τόσο πολύ όμως που να παραδέχεται ότι  τη μετά μνημονίου εποχή θα συνεχίζονται οι αξιολογήσεις που προβλέπονται από τους όρους του Μνημονίου, δηλαδή 4 το χρόνο είναι σαν αποκαλύπτει βασικά σημεία του νέου προγράμματος που «ράβουν» οι δανειστές για την Αθήνα…
Ακολούθησε «non paper» από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του υπουργού περί αυξημένης εποπτείας.   

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης