Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Η απόφαση του ΚΑΣ για τον Πειραιά δεν ακυρώνει τις επενδύσεις

Σταθάκης: Η απόφαση του ΚΑΣ για τον Πειραιά δεν ακυρώνει τις επενδύσεις
Η απόφαση του ΚΑΣ να κηρύξει ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τον εντός του αρχαίου τείχους Πειραιά χώρο, δεν ακυρώνει τις επενδύσεις
Η απόφαση του ΚΑΣ να κηρύξει ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τον εντός του αρχαίου τείχους Πειραιά χώρο, δεν ακυρώνει τις επενδύσεις, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus 103,6 FM».
«Ζω στα Χανιά που είναι όλη η πόλη αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, οπότε σας βεβαιώνω ότι ο χαρακτηρισμός δεν εμποδίζει, αλλά δημιουργεί ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί ο επενδυτής ή αυτός που φτιάχνει την κατοικία του», υπογράμμισε ο υπουργός, ενώ σημείωσε ότι κάποια επιπρόσθετα έργα που έχουν τεθεί στην ατζέντα έχουν μπει σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης.
Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αντιδράσεις που καταγράφονται στην κοινωνία, ο υπουργός επισήμανε ότι πέρα από την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, η ιδέα της προοπτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλάζει ριζικά την εικόνα με όλα τα θετικά πολιτικά αποτελέσματα που αυτή συνεπάγεται. Εκτίμησε ότι είναι θέμα χρόνου να εμπεδωθεί η Συμφωνία στην κοινή γνώμη, σημειώνοντας ότι η ένταξη χωρών των Βαλκανίων, για παράδειγμα της Βουλγαρίας, ή άλλων, στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι, διαμόρφωσε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα σε όλες τις χώρες.
Σε ερώτηση για την αναφορά του πρωθυπουργού στο αεροδρόμιο Μακεδονία ως «Μίκρα», ο υπουργός απάντησε ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε είναι κενός περιεχομένου. «Το αεροδρόμιο είναι Μακεδονία και έτσι θα παραμείνει», σημείωσε.
Τέλος για την εκπροσώπηση του επιχειρηματικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας στην ελληνική αποστολή στα Σκόπια, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι ήταν παρόντες πολλοί επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία θα ευνοηθεί από τα οφέλη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πρόσθεσε: «Είμαστε ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας και ο τρίτος σε άμεσες επενδύσεις στη γειτονική μας χώρα.
Άρα, η οικονομική ισχύς και παρουσία της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλη.
Η πολύ ισχυρή επιχειρηματική παρουσία, χθες, εκφράζει την πολύ ισχυρή οικονομική σχέση που έχουν οι δύο χώρες.
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρχουν επιφυλάξεις σε κάποιους επιχειρηματικούς κύκλους, αλλά η χθεσινή παρουσία δείχνει ότι σχεδόν το σύνολο των πολύ ισχυρών ελληνικών επιχειρήσεων ήταν εκεί.
Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, και μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει πεδίον δόξης λαμπρόν για την ενίσχυση αυτών των οικονομικών σχέσεων. Κι αυτό ήταν το πολιτικό μήνυμα και των δύο πρωθυπουργών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης