Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος (ΚΕΕΕ): Η ελληνική οικονομία ακολουθεί πλέον θετική τροχιά αλλά δεν είναι εξασφαλισμένη - Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις

Μίχαλος (ΚΕΕΕ): Η ελληνική οικονομία ακολουθεί πλέον θετική τροχιά αλλά δεν είναι εξασφαλισμένη - Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις
Η Ελλάδα για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να μη βρεθεί ξανά σε αδιέξοδο χρειάζεται υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης
«Η ελληνική οικονομία ακολουθεί πλέον θετική τροχιά κι αυτό αναγνωρίζεται από όλους» τόνισε, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, προειδοποιώντας ωστόσο, ότι «η πορεία αυτή δεν είναι εξασφαλισμένη, ούτε έχει αποκτήσει ακόμη την ταχύτητα και το δυναμισμό που χρειάζεται».
Μιλώντας στη γενική συνέλευση των Επιμελητηρίων, στη Ρόδο ο κ Μίχαλος υπογράμμισε πως «η Ελλάδα, για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να μη βρεθεί ξανά σε αδιέξοδο χρειάζεται υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης οι οποίοι πρέπει να προέλθουν από την υλοποίηση νέων επενδύσεων, από την αύξηση της εξωστρέφειας και από τη δραστηριότητα περισσότερων, υγιών, ανταγωνιστικών επιχειρήσεων».
Κατά τον ίδιο, μάλιστα, η Επιμελητηριακή Κοινότητα θα πρέπει να διεκδικήσει την προώθηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα συμβάλουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και θα επιταχύνουν την ανάπτυξη:
Στην ομιλία του ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε:
-Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις για μια αποτελεσματικότερη δημόσια διοίκηση, για αναβάθμιση της ποιότητας της νομοθετικής διαδικασίας, αλλά και της λειτουργίας των θεσμών.
-Χρειαζόμαστε επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στα ευρωπαϊκά δεδομένα, επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης, αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα, ολοκλήρωση του εθνικού και χωροταξικού σχεδιασμού και κωδικοποίηση των χρήσεων γης.
-Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πολιτική για τη μεταποίηση: με ανάδειξη και ενίσχυση δυναμικών κλάδων, με πολιτικές για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, με νέα στρατηγική για τη χρηματοδότηση επενδύσεων.
-Χρειαζόμαστε μέτρα για την ενίσχυση της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας: ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία, κίνητρα και παρεμβάσεις που ευνοούν την επιχειρηματική μεγέθυνση, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, την εξωστρέφεια, την πρόσβαση στην καινοτομία.
-Χρειαζόμαστε αποτελεσματικότερη σύνδεση των Πανεπιστημίων με τον κόσμο της παραγωγής. Τη δυνατότητα να υπάρξουν συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, για τη χρηματοδότηση της έρευνας και την αξιοποίηση της γνώσης για την ανάπτυξη της καινοτομίας». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης