Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΑΕΕ: Θέσεις και προτάσεις για να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ από την κρίση του κορωνοϊού, η Ελληνική οικονομία

ΕΑΕΕ: Θέσεις και προτάσεις για να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ από την κρίση του κορωνοϊού, η Ελληνική οικονομία
Η κρίση του κορωνοϊού δημιούργησε ένα ισχυρό σοκ στην Ελληνική οικονομία που θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις για ένα μεγάλο διάστημα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΕΑΕΕ
Η κρίση του κορωνοϊού δημιούργησε ένα ισχυρό σοκ στην Ελληνική οικονομία που θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις για ένα μεγάλο διάστημα, σε μία χρονική μάλιστα περίοδο όπου είχαν δημιουργηθεί συνθήκες ανάκαμψης και είχαν τεθεί οι βάσεις για μια αναπτυξιακή πορεία.
Αυτό αναφέρει το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι θεωρεί πως η κρίση της πανδημίας δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες για μία ουσιαστική αξιολόγηση του μέχρι τώρα παραγωγικού μοντέλου της χώρας και τον σχεδιασμό μίας ολοκληρωτικής ανασυγκρότησης, ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που θα συμβαδίζει με τις σύγχρονες παγκόσμιες συνθήκες και απαιτήσεις.
Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο λειτουργεί συμβουλευτικά στις κυβερνήσεις της χώρας και καταθέτει μια δέσμη προτάσεων η οποία καλύπτει το ευρύτερο μέρος της ελληνικής οικονομίας στοχεύοντας στην ταχεία, ομαλή και αποτελεσματική επανεκκίνηση της οικονομίας με τις μικρότερες απώλειες.
Στον πυρήνα των προτάσεων του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι η διαμόρφωση μιας ενιαίας προσέγγισης για την υιοθέτηση μιας στρατηγικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης για την «επόμενη ημέρα».
Κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση των προτάσεων του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου διαδραματίζουν οι Επιτροπές του, οι οποίες αποτελούνται από προσωπικότητες της επιστημονικής κοινότητας και σημαίνοντα στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
Η σύνταξη των προτάσεων υπογραμμίζει την ανάγκη για μια στενότερη συνεργασία σε επιστημονικό, οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και την ανάπτυξη ενός κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία.
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος δήλωσε: "Σε μια συγκυρία, όπου η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος προς την επιχειρηματικότητα και ενθαρρυντικού στην προσέλκυση επενδύσεων είναι πρωτεύουσας σημασίας, το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο εκπονεί ένα ολοκληρωμένο πλάνο για την επόμενη ημέρα.
Στις προτάσεις μας λαμβάνουμε υπόψη μας τα νέα δεδομένα και τις συνθήκες πέραν της πανδημίας και της δημόσιας υγείας, όπως η τεχνολογία, η κλιματική αλλαγή και οι τάσεις στην αγορά εργασίας, στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού μοντέλου".
Ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου Ηλίας Σπυρτούνιας συμπλήρωσε ότι οι Επιτροπές του Επιμελητηρίου ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου να συμβάλουν με την δεδομένη τεχνογνωσία και εμπειρία που διαθέτουν με ουσιαστικά δομημένες θέσεις και προτάσεις για την επόμενη μέρα στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, οι τομείς στους οποίους καταγράφονται οι προτάσεις είναι οι ακόλουθοι:

Αγροτεχνολογία
Αγορά Ακίνητης Περιουσίας
Απασχόληση
Ασφαλιστικό και Εργασιακό Περιβάλλον
Γυναικεία Επιχειρηματικότητα
Διανοητική Ιδιοκτησία
Εκπαίδευση – Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα
Η Ελληνική Αγορά Ενέργειας
Εταιρική Διακυβέρνηση
Εταιρική Υπευθυνότητα
Ιατροτεχνολογικός / Διαγνωστικός Εξοπλισμός στην Υγεία
Ψηφιακός Μετασχηματισμός
Πολιτισμός
Τουρισμός
Πολιτική Υγείας – Φαρμάκου
Φορολογία
Η αγορά των ΗΠΑ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης