Οικονομία

Παπαθανάσης: «Click away» αν παρατηρηθεί συνωστισμός - Οι αποφάσεις που έπονται

Παπαθανάσης: «Click away» αν παρατηρηθεί συνωστισμός - Οι αποφάσεις που έπονται
H μέθοδος του «click away» θα ισχύει από την Δευτέρα 18/1 στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, που βρίσκονται υπό αυστηρό lockdown
Σχετικά Άρθρα

Αυστηρή προειδοποίηση ότι εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σε κάποια περιοχή και παρατηρηθεί συνωστισμός και άλλα προβλήματα, θα υπάρξει «πισωγύρισμα» στο πλαίσιο των μέτρων για τη λειτουργία της αγοράς, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, εξηγώντας ότι θα χαρακτηριστεί ως «κόκκινη» εμπορικά η εν λόγω περιοχή και θα ισχύει σε αυτήν υποχρεωτικά η μέθοδος του «click away».
Άλλωστε η μέθοδος του «click away» θα ισχύει από την Δευτέρα 18/1 στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, που βρίσκονται υπό αυστηρό lockdown.
Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «στο τέλος της πανδημίας θα γίνει ο τελικός απολογισμός και θα προκύψουν οι κλάδοι που πρέπει να στηριχθούν περαιτέρω με μέτρα ενίσχυσης».

Οι επόμενες αποφάσεις για το άνοιγμα

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι έπονται αποφάσεις για άνοιγμα όσων καταστημάτων παραμένουν κλειστά, όπως τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.
Για την εστίαση επανέλαβε ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις εξαρτώνται από τις εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής.
Για κυνήγι και το ψάρεμα, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι όπως είχαν επιτραπεί σε δεύτερο χρόνο την προηγούμενη φορά, κάτι ανάλογο αναμένεται κι αυτήν την φορά από τους ειδικούς.
Επίσης, σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στον μέγιστο αριθμό των επιβατών ανά ταξί και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου προβλέπεται μειωμένος αριθμός επιβατών, «αρκεί όλοι να φορούν μάσκα και να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες».
Χωρίς χρονικό περιορισμό σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
Ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι «χωρίς χρονικό περιορισμό θα γίνονται οι επισκέψεις σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, όπου οι πελάτες πηγαίνουν με ραντεβού».
Όπως είπε, στα καταστήματα αυτά ο πελάτης θα μπορεί να μείνει μέχρι να ολοκληρωθεί η παροχή υπηρεσιών για την οποία έχει μεταβεί σε αυτά, πάντα με την αποστολή του σχετικού sms.
Τόνισε ότι από τη Δευτέρα 18/1 ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών αφορά τις επισκέψεις σε καταστήματα για αγορές.
Στόχος, όπως ανέφερε, είναι η διευκόλυνση των ανθρώπων της αγοράς και των καταναλωτών, ενώ πρέπει να αποφεύγονται σε κάθε περίπτωση ο συνωστισμός και οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους.

Περί προστίμων

Σχετικά με την αύξηση του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση από τα 300 στα 500 ευρώ, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι «η Πολιτεία δεν θέλει να επιβάλλει πρόστιμα, αλλά να τηρούνται τα μέτρα και οι κανόνες, για να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να λειτουργήσει η αγορά και η οικονομία.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η αύξηση του προστίμου θα ανασταλεί για λίγες ημέρες».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης