Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καφούνης: Ελπίζουμε τα μέτρα αυτά να επιτρέψουν την ερχόμενη εβδομάδα την επαναφορά του click inside

Καφούνης: Ελπίζουμε τα μέτρα αυτά να επιτρέψουν την ερχόμενη εβδομάδα την επαναφορά του click inside

"Tο συνεχόμενο εμπρός-πίσω όμως, έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο στα όρια της νευρικής κρίσης και δυστυχώς φαίνεται να επιτρέπουμε σε κάποιους λίγους να κάνουν βόλτες στην πλάτη της αγοράς", δήλψσε ο Στ. Καφούνης

Σχετικά Άρθρα

Για πισωγύρισμα στο εμπόριο, που έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο «στα όρια της νευρικής κρίσης», έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας.
«Άλλο ένα πισωγύρισμα για το εμπόριο που εύχομαι τουλάχιστον να αποδειχτεί σωτήριο για το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο κ. Καφούνης και πρόσθεσε πως «το συνεχόμενο εμπρός-πίσω όμως, έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο στα όρια της νευρικής κρίσης και δυστυχώς φαίνεται να επιτρέπουμε σε κάποιους λίγους να κάνουν βόλτες στην πλάτη της αγοράς.
Διακόπτουμε την λειτουργία του click inside που αποδεδειγμένα επιφέρει λιγότερο από 1% υγειονομική επιβάρυνση σε σχέση με το click away, χωρίς πριν να έχουμε διασφαλίσει τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης κινητικότητας στο δημόσιο χώρο από άσκοπες μετακινήσεις, βόλτες, διαδηλώσεις, μεγάλες αγορές τροφίμων και σχολεία».
«Ελπίζουμε τα μέτρα αυτά να φανούν αποτελεσματικά και την ερχόμενη εβδομάδα να μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην επαναφορά του click inside, τουλάχιστον για τους κλάδους που αποδεδειγμένα το έχουν ανάγκη και να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο καταστροφικό lockdown, που θα βάλει οριστικό λουκέτο στις μισές εμπορικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε.
«Και βέβαια, θα καταθέσουμε αμέσως, ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για τα θέματα της επιστρεπτέας προκαταβολής, των ενοικίων, των χρηματοδοτικών εργαλείων και της απαιτούμενης ρύθμισης οφειλών με ταυτόχρονο κούρεμα, ώστε να αποφύγουμε καταστροφικές οικονομικές απώλειες για την χώρα», κατέληξε ο κ. Καφούνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης