Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ) για τέλη κυκλοφορίας: Έστω και τώρα να υπάρξη λύση

Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ) για τέλη κυκλοφορίας: Έστω και τώρα να υπάρξη λύση
Το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει λύση, η παράταση πληρωμών, είναι το ελάχιστο βήμα ανακούφισηςδηλώνει ο κ. Αλεξιάδης

Εκπνέει την Παρασκευή 26.2 η προθεσμία πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2021 ή της κατάθεσης πινακίδων.
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη πολίτες που λόγω της συγκυρίας - οικονομική κρίση, πανδημία covid-19 κ.λπ. - αδυνατούν να πληρώσουν τα σχετικά ποσά και θα οδηγηθούν σε κατάθεση πινακίδων.
Με δεδομένα ότι :

  1. Το αυτοκίνητο - ειδικά την περίοδο της πανδημίας - είναι αναγκαίο για τις οικογένειες, κυρίως σε νοικοκυριά με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών κ.α.
  2. Το 2020 με απόφαση της πολιτείας, λόγω της πανδημίας, απαγορεύτηκε ουσιαστικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, η χρήση του αυτοκινήτου, ειδικά για μετακινήσεις από νομό σε νομό, αλλά και για μεταφορά όλων των μελών της οικογένειας. Πιθανά το ίδιο θα έχουμε και το 2021. Δηλαδή ο πολίτης πληρώνει τέλη κυκλοφορίας για όλο το χρόνο, αλλά δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει, όλο το χρόνο!
  3. Λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, μεγάλος αριθμός πολιτών αδυνατεί να βρει τα χρήματα για τα τέλη.
  4. Ειδικά για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα είναι τραγελαφικό, επιχειρήσεις που έκλεισαν και δεν λειτούργησαν - με εντολή του Δημοσίου - για όλο το 2020, να πρέπει να πληρώσουν τέλη για όλο το 2021!

Είναι επιτέλους ώρα, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει λύση - η παράταση πληρωμών, είναι το ελάχιστο βήμα ανακούφισης - με στοχευμένες και δίκαιες παρεμβάσεις στα προβλήματα αυτά και να μην επιμένει σε δογματισμούς που θα οδηγήσουν την κοινωνία σε αδιέξοδες αποφάσεις και τους πολίτες αντιμέτωπους με πρόστιμα που θα ξεπεράσουν ακόμη και το δεκαπλάσιο της αξίας του αυτοκινήτου τους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης