Οικονομία

Πιερρακάκης (υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Πιερρακάκης (υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Τα πεπραγμένα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών παρουσίασε στο συνέδριο «Innovative Greeks» ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης

Σχετικά Άρθρα

Στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει και το έργο που έχει υλοποιήσει μέχρι τώρα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο του διεθνούς ψηφιακού διαδικτυακού συνέδριου με τίτλο «Innovative Greeks» (Έλληνες της Καινοτομίας) την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ.
Όπως τόνισε, οι Έλληνες επέδειξαν μεγάλη προσαρμοστικότητα και ετοιμότητα όσον αφορά στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα λόγω της πανδημίας.

Τα κενά

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, υπάρχουν ακόμη πολλά κενά από την Τρίτη Βιομηχανική Επανάσταση που πρέπει να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να προχωρήσουμε και στην 4η βιομηχανική επανάσταση.
Επανέλαβε μάλιστα ότι μέχρι τώρα το πρόβλημα της χώρας δεν ήταν στο hardware, δηλαδή στις υποδομές, όσο στο software, δηλαδή στις αργές διαδικασίες και στην έλλειψη οργάνωσης.
Επεσήμανε όμως ότι στόχος είναι όλα τα έργα που σχεδιάζει στο υπουργείο θα υλοποιηθούν εντός της 4ετίας σχολιάζοντας ότι αυτό δεν είναι ανέφικτο, καθώς υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μοντέλο Εσθονίας

«Έχοντας ως πυξίδα την Εσθονία» το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε σε απλοποιήσεις διαδικασιών όσον αφορά σε γεγονότα ζωής των πολιτών, όπως γέννηση, γάμος κ.α., ενώ υπογράμμισε την σπουδαιότητα και την μεγάλη ανταπόκριση όσον αφορά στην χρήση του gov.gr, την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη που είναι σημαντικό εργαλείο για την διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές του με το Δημόσιο.

Δίκτυα 5G

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην καινοτομία του διαγωνισμού του 5G κι ιδιαίτερα τις καινοτομίες όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία, σε ό,τι αφορά στο ταμείο ΦΑΙΣΤΟΣ, χρησιμοποιώντας το 25% των χρημάτων της δημοπρασίας αλλά στο ότι κάποιες λίγες συχνότητες δεν δημοπρατήθηκαν, ώστε να χρησιμοποιηθούν για ερευνητικούς σκοπούς, για σκοπούς ανάπτυξης προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης