Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Μετά το Πάσχα και έως 31/7 οι φορολογικές δηλώσεις - Στο 3% η έκπτωση για εφάπαξ καταβολή του φόρου

Σταϊκούρας: Μετά το Πάσχα και έως 31/7 οι φορολογικές δηλώσεις - Στο 3% η έκπτωση για εφάπαξ καταβολή του φόρου
Αυξάνεται στο 3% -από 2% πέρυσι - η έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή του φόρου
Σχετικά Άρθρα
Μετά το Πάσχα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιουλίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Επιπλέον, αυξάνεται στο 3% -από 2% πέρυσι - η έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή του φόρου μέχρι τέλος Ιουλίου.
Πάντως, όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις μέσα στον Αύγουστο δεν θα θεωρηθούν εκπρόθεσμοι, όμως θα πρέπει να καταβάλλουν διπλή δόση στο τέλος του μήνα (όπως και πέρυσι), ενώ ο συνολικός αριθμός των δόσεων θα είναι 8.

«Πάγωμα» τεκμηρίων διαβίωσης - Οι κατηγορίες

Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι συζητείται με τους θεσμούς το θέμα του «παγώματος» των τεκμηρίων διαβίωσης για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Το «πάγωμα» των τεκμηρίων διαβίωσης που συζητείται αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί, εργαζόμενους που είναι σε αναστολή και στο πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ», καθώς και ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων έχουν «κουρευτεί» τα ενοίκια που εισπράττουν.
Ακόμη, εξετάζεται η μη προσμέτρηση των τεκμηρίων στον προσδιορισμό του φόρου, υπό τον όρο ότι σε μια από τις δυο προηγούμενες χρονιές δεν είχαν φορολογηθεί με το σύστημα των τεκμηρίων.

Περί αποδείξεων

Σχετικά με το όριο του 30% των δαπανών μέσω ηλεκτρονικών αποδείξεων, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι για τις ίδιες κατηγορίες θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με τους θεσμούς μια λύση προς την κατεύθυνση της «ελάφρυνσης».
Κατά τον ίδιο, ήδη το 80% των φορολογουμένων έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ηλεκτρονικών αποδείξεων και δεν αντιμετωπίζει θέμα «πέναλτι» φόρου.

Για επιστρεπτέα προκαταβολή 7

Αναφερόμενος στην «επιστρεπτέα προκαταβολή 7», ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα ισχύσει το κριτήριο μείωσης τζίρου για το 2020 που έχει ως στόχο την καλύτερη καταγραφή των πληττόμενων επιχειρήσεων, καθώς πολλές από τις αιτούμενες επιχειρήσεις έχουν μπει και σε προηγούμενους κύκλους «επιστρεπτέας προκαταβολής».
Πρόσθεσε πως οι πληρωμές θα γίνουν στα τέλη του Απριλίου, αλλά και ότι αυτή την εβδομάδα θα γίνει μια ενισχυμένη πληρωμή για τις αποζημιώσεις Νοεμβρίου 2020 - Ιανουαρίου 2021 και αυτές του Φεβρουαρίου- Μαρτίου 2021.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης