Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Στις 23:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 3/5 - Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την εστίαση

Γεωργιάδης: Στις 23:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 3/5 - Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την εστίαση
«Σήμερα η αγορά θα είναι ανοιχτή και πιστεύω θα πάει πολύ καλά», τόνισε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Στις 10 το βράδυ αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη εβδομάδα, ενώ με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, θα ξεκινά η απαγόρευση στις 11 το βράδυ, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 11 το βράδυ και όσοι μένουν κοντά θα μπορούσαν να φύγουν εκείνη την ώρα, όμως όσοι μένουν μακριά θα πρέπει να κάνουν το κουμάντο τους για να μη φύγουν από το όριο.

Τα μέτρα τηρούνται

«Σήμερα η αγορά θα είναι ανοιχτή και πιστεύω θα πάει πολύ καλά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Μάλιστα, εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι στην περιοδεία του σε πολλά μαγαζιά σε εμπορικά κέντρα τα μέτρα τηρούνταν με θρησκευτική ευλάβεια και «πήγαν όλα όπως έπρεπε να πάνε».
Σημειώνεται ότι σήμερα, Κυριακή των Βαϊων, τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ λειτουργούν και τα καταστήματα σε εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά.

Στήριξη εστίασης

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε εστίαση και αφού ανοίξουν, δίνουμε από την Αναπτυξιακή Τράπεζα 500 εκατ. ευρώ δάνεια χαμηλότοκα για επενδυτικούς σκοπούς, κάνουμε μόνιμη μείωση φόρων, μειώνουμε προκαταβολή φόρων - εισφορά αλληλεγγύης- ασφαλιστικές εισφορές όλα αυτά στην πραγματικότητα σε μόνιμη βάση, πληρώνουμε μέχρι την Μ. Πέμπτη που έρχεται την επιστρεπτέα 7 όπου θα πάρουν 55.000 επιχειρήσεις της εστίασης περίπου 170 εκατ. ευρώ για να μπορούν να ξεκινήσουν, ξεκινάμε αμέσως μετά στις 10 Μαΐου την πλατφόρμα για να πάρουν οι επιχειρήσεις της εστίασης 330 εκατ . ευρώ, το 7% του τζίρου τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Περί εμβολιασμών

Κάνοντας αναφορά στους εμβολιασμούς, σχολίασε ότι «αν από την άλλη βδομάδα που ανοίγουν οι πλατφόρμες και για άλλες ηλικίες πάμε να εμβολιαστούμε μαζικά, σε 15-20 ημέρες η ζωή μας θα είναι διαφορετική, πολύ πιο ελεύθερη και η πανδημία θα πέσει».
Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι η εταιρία Delta Airline των ΗΠΑ ανακοίνωσε 2 πτήσεις προς Αθήνα γιατί αναμένουν αύξηση των τουριστών προς Ελλάδα. Το ίδιο και αεροπορικές εταιρίες από Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία κλπ.
«Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χτίσει τις βάσεις για να είναι το οικονομικό μας μέλλον λαμπρό. Μένει να πάμε να εμβολιαστούμε», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης