Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ το μεγαλύτερο κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων στην Ευρώπη

Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ το μεγαλύτερο κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων στην Ευρώπη
Τον εντοπισμό της μεγαλύτερης υπόθεσης λαθρεμπορίου τσιγάρων στην Ευρώπη ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Τον εντοπισμό της μεγαλύτερης υπόθεσης λαθρεμπορίου τσιγάρων στην Ευρώπη ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 340 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα ενώ οι δασμοί που αντιστοιχούν σε αυτό το λαθραίο φορτίο ανέρχονται στα 72 εκατομμύρια ευρώ ποσό που συνιστά ρεκόρ για την ΑΑΔΕ. Ουσιαστικά, εντοπίστηκαν τέσσερις αποστολές με 35 κοντέινερ. Τα κοντέινερ είχαν "αφετηρία" το Ντουμπάι και τελικό προορισμό τη Συρία με τελικό στόχο τα τσιγάρα να διοχετευτούν στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο εντοπισμός της τεράστιας αποστολής, ήταν αποτέλεσμα τετράμηνης έρευνας ενώ αξιοποιήθηκαν τα νέα μηχανήματα XRAY με τα οποία εξοπλίστηκε η ΑΑΔΕ.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ευρώπη. Στέλνουμε μήνυμα στους λαθρεμπόρους ότι δεν θα μπορούν να κρυφτούν από τις ελεγκτικές αρχές" τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ παρουσιάζοντας την μεγάλη ελεγκτική επιτυχία της ΑΑΔΕ κατά ενός πολυεθνικού κυκλώματος.
Όπως υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Μουρτίδης, γενικός διευθυντής τελωνείων, μόνο με αυτή την επιτυχία, ουσιαστικά έχει "αποσβεστεί" η επένδυση που έκανε η ΑΑΔΕ για τα μηχανήματα.
Σημαντική συμμετοχή στην έρευνα είχε και ο σκύλος ανίχνευσης τσιγάρων της ΑΑΔΕ, ο Καλ.
Η ΑΑΔΕ συνεργάζεται με την τελωνειακή υπηρεσία της Βρετανίας και με την EUROPOL για τον εντοπισμό των μελών του κυκλώματος.

Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής με αφορμή την επιτυχία της Διεύθυνσης Τελωνείων ανέφερε πως η στρατηγική της ΑΑΔΕ κατά της λαθρεμπορίας στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:

  • Στη συνεχή βελτίωση των ελεγκτικών υπηρεσιών.
  • Στη διαμόρφωση ολοκληρωμένου πλαισίου παρακολούθησης της εφοδιαστικής αλυσίδας.
  • Στη συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην καταπολέμηση λαθρεμπορίου.
tsigara.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης