Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βίλες και ξενοδοχεία στην Ελλάδα ψάχνουν οι Αμερικανοί - Αλμα 225% σε νέες κρατήσεις σε όλη την χώρα

Βίλες και ξενοδοχεία στην Ελλάδα ψάχνουν οι Αμερικανοί - Αλμα 225% σε νέες κρατήσεις σε όλη την χώρα
Πρώτη η χώρα μας άνοιξε για τους ταξιδιώτες από ΗΠΑ κι έγινε Plan A τουριστικός προορισμός

«Είναι η πρώτη σας ευκαιρία να επιστρέψετε στην Ευρώπη... Μην τη χάσετε», σημειώνει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, για τις διακοπές Αμερικανών στη χώρα μας.
Ακόμη και πριν ανακοινώσει η Ελλάδα στις 19 Απριλίου ότι θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα υποδεχτεί Αμερικανούς -συμπεριλαμβανομένων και των μη εμβολιασμένων-, η ζήτηση για καλοκαιρινά ταξίδια στο Αιγαίο είχε αυξηθεί.Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Emirates ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι θα εισάγει νέες διαδρομές μεταξύ Newark στο New Jersey -που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αεροπορικούς, σιδηροδρομικούς και ακτοπλοϊκούς κόμβους των ΗΠΑ- και Αθήνας.
Λίγο αργότερα, κάποια κρουαζιερόπλοια ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν να ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά τον Ιούνιο.
Ως αποτέλεσμα, η ιστοσελίδα κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων Hopper σημείωσε άνοδο 75% στις αναζητήσεις μετ' επιστροφής και το δίκτυο πολυτελών διακοπών Virtuoso άλμα 225% σε νέες κρατήσεις ξενοδοχείων σε όλη την ηπειρωτική χώρα και στα ελληνικά νησιά.
Η δυναμική έχει αυξηθεί, σημειώνει το Bloomberg.
«Η Ελλάδα είναι το Plan A όλων», λέει ο Paul Tumpowsky, από το πρακτορείο Skylark.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ανοίγοντας πρώτη, θα πιάσει τον κόσμο στην αρχή του καλοκαιριού, επειδή οι πτήσεις είναι αναξιόπιστες οπουδήποτε αλλού», εξηγεί.
«Εάν ελπίζετε να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στη Γαλλία τον Αύγουστο, μπορείτε να περιμένετε αλλαγές στο πρόγραμμα και διαταραχές έως ότου οι πολιτικές έναρξης είναι πολύ πιο σαφείς», προσθέτει.
bbfg.JPG
Όχι μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια είναι άφθονα, αλλά είναι επίσης πιο προσιτά από το συνηθισμένο, με τη Hopper να αναφέρει κατά μέσο όρο 25% εξοικονόμηση σε τιμές μετ' επιστροφής από τις ΗΠΑ, σε σύγκριση με τις τιμές του 2019.
Αναμένεται να πληρώσετε περίπου 800 δολάρια εάν κάνετε κράτηση σύντομα, λέει η εταιρεία, αντί για 1.080 δολάρια που θα μπορούσαν να είναι πριν από την πανδημία.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχει επίσης αισιοδοξία για την εκστρατεία εμβολιασμού στην Ελλάδα ενώ παρουσιάζει και κάποια ξενοδοχεία στη χώρα μας, όπως το Brown Hotel Acropol, το Kalesma Mykonos, το Calilo Hotel στην Ιο, το Blue Palace Resort στην Κρήτη, το The Rooster στην Αντίπαρο και το Oku στην Κω.
Αναφέρει επίσης και βίλες, όπως μεταξύ άλλων τη Villa Fanya στη Σύρο και τη Villa Santhia στην Πάρο.
bloomberg.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης