Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αύξηση εξαγωγών 3,3% περιμένουν το 2021 οι επιχειρήσεις

Αύξηση εξαγωγών 3,3% περιμένουν το 2021 οι επιχειρήσεις

Οι τρεις κυριότερες χώρες στις οποίες οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν εξαγωγές αγαθών φέτος είναι η Γερμανία, η Κύπρος και η Βουλγαρία

Σχετικά Άρθρα
Με βάση τα αποτελέσματα έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ, οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις προσδοκούν ότι το έτος 2021 η αξία των εξαγωγών τους για αγαθά θα παρουσιάσει αύξηση, σε σχέση με το έτος 2020, κατά 3,3%.

Η κατηγορία προϊόντων στην οποία οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις προσδοκούν ότι θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της αξίας των εξαγωγών τους σε σχέση με το 2020 είναι η κατηγορία «Ορυκτά καύσιμα, λιπαντικά κ.λπ.» κατά 15,1%.
Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις προσδοκούν ότι η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση θα καταγραφεί για την κατηγορία «Μηχανήματα και υλικό μεταφορών» κατά 10,9%.
Οι τρεις κυριότερες χώρες στις οποίες οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν εξαγωγές αγαθών το 2021 είναι η Γερμανία, η Κύπρος και η Βουλγαρία.
Να σημειωθεί ότι το 3ο τρίμηνο του 2021, η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τη 2η εκτίμηση για τις προσδοκίες των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων σχετικά με την αξία των εξαγωγών τους για το έτος 2021, η οποία θα καταρτιστεί στη βάση των σχετικών επικαιροποιημένων στοιχείων που θα συγκεντρωθούν από τις επιχειρήσεις κατά τον 2ο κύκλο συλλογής της έρευνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης