Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κομισιόν: Στην Αθήνα η Ursula von der Leyen στις 17 Ιουνίου 2021

Κομισιόν: Στην Αθήνα η Ursula von der Leyen στις 17 Ιουνίου 2021
Στις 17 Ιουνίου 2021, την ίδια ημέρα, αναμένεται να εγκριθεί το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Σχετικά Άρθρα

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen στις 17 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο των αξιολογήσεων των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, D. Spinan, η κ  von der Leyen θα επισκεφθεί στις 16 Ιουνίου την Πορτογαλία και την Ισπανία, στις 17 Ιουνίου την Ελλάδα και τη Δανία και στις 18 Ιουνίου το Λουξεμβούργο.
Όπως είχε αναφέρει την περασμένη Τρίτη 9 Ιουνίου 2021 η πρόεδρος της Κομισιόν, την επόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αρχίσει να εγκρίνει τα πρώτα εθνικά σχέδια ανάκαμψης.

To ελληνικό σχέδιο

Στις 17 Ιουνίου 2021 αναμένεται να εγκριθεί το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την εκταμίευση των κονδυλίων προς την ελληνική κυβέρνηση.Ειδικότερα, την ερχόμενη εβδομάδα θα επισημοποιηθεί η έγκριση του Εθνικού σχεδίου Ανάκαμψης των 30,5 δισ. ευρώ από την Κομισιόν.
Το πράσινο φως από την Κομισιόν θα ανοίξει το δρόμο για την έλευση της προκαταβολής των 4 δισ. ευρώ για επενδύσεις μέσα στο καλοκαίρι αλλά και για την έλευση του πρώτου πακέτου κονδυλίων από το REACT EU αξίας 1,7 δις. ευρώ τα οποία θα καλύψουν δαπάνες για μέτρα στήριξης.
com.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης