Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΤΑΙΠΕΔ: Για τις 5 Ιουλίου 2021 ο διαγωνισμός πρόσληψης συμβούλου για το λιμάνι της Λευκίμμης

ΤΑΙΠΕΔ: Για τις 5 Ιουλίου 2021 ο διαγωνισμός πρόσληψης συμβούλου για το λιμάνι της Λευκίμμης

Στις 8 Ιουνίου 2021 το Ταμείο προκήρυξε τριπλό διαγωνισμό για την πρόσληψη τεχνικού, νομικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του διαγωνισμού αξιοποίησης του λιμένος  Λευκίμμης

Σχετικά Άρθρα

Μικρή παράταση για τις 5 Ιουλίου έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ στην πρόσκληση υποβολής προσφορών για την πρόσληψη νομικού συμβούλου αναφορικά με την αξιοποίηση του λιμένα Λευκίμμης στην Κέρκυρα.
Το λιμάνι βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού -σε απόσταση 43 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας- και εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νότιας Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Ιουνίου 2021 το Ταμείο προκήρυξε τριπλό διαγωνισμό για την πρόσληψη τεχνικού, νομικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του διαγωνισμού με αντικείμενο την αξιοποίηση του λιμανιού της Λευκίμμης (Διαγωνισμός Α’).
Όπως αναφέρεται δε στη σχετική πρόσκληση, οι σύμβουλοι ενδέχεται να συνδράμουν στις διαδικασίες για την αξιοποίηση ενός ακόμη «πακέτου» λιμενικών υποδομών που εμπίπτουν στην διαχειριστική κυριότητα του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας: του λιμένα Σπηλιάς και του λιμένα Ημερολιάς (Διαγωνισμός Β΄).
Η διάρκεια και των τριών συμβάσεων έχει οριστεί σε 24 μήνες.
Η αξιοποίηση των παραπάνω λιμενικών υποδομών έχουν ειδικό βάρος για την αναβάθμιση της θέσης της Κέρκυρας στο χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή του Ιονίου και της Αδριατικής γενικότερα.

«Τρέχουν» οι διαδικασίες αξιοποίησης και σε άλλα λιμάνια

Πέραν της αξιοποίησης του λιμένα Λευκίμμης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για αρκετές ακόμη νευραλγικές λιμενικές υποδομές ανά την Ελλάδα.
Στο τέλος του επόμενου μήνα, στις 30 Ιουλίου, εκπνέει προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου ενώ προς το φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα υποβληθούν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για τον λιμένα Αλεξανδρούπολης και τον λιμένα Καβάλας.
Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα και για το λιμάνι του Βόλου, με το Ταμείο να προετοιμάζει την σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος αλλά και για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, για το οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 9 επενδυτές.
Για τον λιμένα-μαρίνα Μυκόνου, που φιλοξενεί τρεις διακριτές δραστηριότητες, (επιβατική ναυτιλία, κρουαζιέρα και μαρίνα), ανεβάζοντας τον πήχη των τεχνικών δυσκολιών της παραχώρησης, θα ακολουθήσει η προετοιμασία νέου Master Plan για το σύνολο του λιμανιού καθώς και αξιολόγηση του βέλτιστου τρόπου παραχώρησης.

Φίλιππος Παναγόπουλος
bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης