Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θερινές εκπτώσεις που φτάνουν έως το 70% - Αιφνιδιασμένοι οι καταστηματάρχες

Θερινές εκπτώσεις που φτάνουν έως το 70% - Αιφνιδιασμένοι οι καταστηματάρχες
Οι καινούργιες παραγγελίες σε προϊόντα εμφανίζουν κόστος αυξημένο εξαιτίας του μεταφορικού κόστους από την Κίνα
Σχετικά Άρθρα

Μία εβδομάδα νωρίτερα ξεκινούν, σήμερα (5/7), οι εκπτώσεις των εμπορικών καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης.
Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, με την προοπτική η αγορά να εισέλθει και επίσημα στο καθεστώς των εκπτώσεων, καθώς κάποια καταστήματα είχαν ήδη αναρτήσει στις βιτρίνες τις διαθέσεις τους για εκπτώσεις που φτάνουν έως και 70%.
Πάντως ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ Σταύρος Καφούνης με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου, στερώντας από τις επιχειρήσεις την προετοιμασία , φέρνοντας εν μέρει αναστάτωση στον εμπορικό κόσμο.
Ο κ Καφούνης προτρέπει τους καταναλωτές να αδράξουν τις ευκαιρίες των εμπόρων με το… καλημέρα της εκκίνησης των θερινών εκπτώσεων διότι οι προσφερόμενες και ελκυστικές τιμές θα αφορά ευρεία γκάμα προϊόντων και προεξοφλεί , ότι πιθανόν οι …αργοπορημένοι καταναλωτές να μη βρουν αυτά που θέλουν.

Λειτουργία καταστημάτων βάσει υγειονομικών πρωτοκόλλων

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έμποροι συνεχίσουν να λειτουργούν τα καταστήματά τους με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα παρέχοντας ένα περιβάλλον ασφαλές για τις αγορές των καταναλωτών.
Οι προσδοκίες των εμπόρων είναι υψηλές διότι τα απανωτά lockdown της οικονομίας συνέβαλαν στην ενίσχυση της αποταμίευσης των καταναλωτών.
Οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 10,4 δις ευρώ.
Οι καταστηματάρχες καίγονται για ρευστό καθώς οι υποχρεώσεις του Ιουλίου είναι αυξημένες διότι πρέπει να καλύψουν τις επιταγές των προηγούμενων πέντε μηνών λόγω της πανδημίας.
Βέβαια οι έμποροι είναι μεταξύ …σφύρας και άκμονος.
Οι καινούργιες παραγγελίες σε προϊόντα εμφανίζουν κόστος αυξημένο εξαιτίας του μεταφορικού κόστους από Την Κίνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι έμπορος πέρυσι τον Ιούλιο πλήρωνε σε ναυτιλιακή εταιρεία 6000 ευρώ για μεταφορικά και φέτος έχει εκτιναχθεί στις 60.000 ευρώ.
Το Χειμώνα μπορεί να παρατηρηθούν ελλείψεις σε προϊόντα που προέρχονται από την Κίνα διότι το κόστος των μεταφορικών είναι απαγορευτικό.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης