Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το ΣτΕ αποπέμπει από πρόεδρο της ΟΚΕ τον «εκλεκτό» του Χρ. Σταϊκούρα

tags :
Το ΣτΕ αποπέμπει από πρόεδρο της ΟΚΕ τον «εκλεκτό» του Χρ. Σταϊκούρα
Το ΣτΕ ακύρωσε, ως μη νόμιμη, την προσβαλλόμενη Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών
Μεγάλη ανατροπή στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, καθώς το ΣτΕ έκανε δεκτή την προσφυγή της ΓΣΕΕ και ακύρωσε τον ορισμένο από τον υπουργό Οικονομικών, πρόεδρο Ι. Πάιδα (πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΔΑΚΕ-Δημοσίου).
Το ΣτΕ ακύρωσε, ως μη νόμιμη, την προσβαλλόμενη Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ανατρέποντας όλη την προηγηθείσα διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας της ΟΚΕ για την υπόδειξη του Προέδρου της, κατά την οποία, υπονομεύθηκε και παραβιάστηκε κατάφωρα το δικαίωμα της εργατικής ομάδας (όπου η ΓΣΕΕ διαθέτει την πλειοψηφία), η οποία είχε σειρά να υποδείξει τον υποψήφιο Πρόεδρο.
Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη του το προεδρείο της ΓΣΕΕ είχε προτείνει ως πρόσωπο κοινής αποδοχής μη συνδικαλιστή και συγκεκριμένα τον μέχρι σήμερα πρόεδρο του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, έγκριτο νομικό Άγγελο Ζησιμόπουλο.
Ο πρωθυπουργός συμφώνησε και ζήτησε από τον υπουργό Οικονόμων Χρήστο Σταϊκούρα, που ήταν παρόν στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του υπουργείου να είναι θετικοί.

Το ΣτΕ ακύρωσε, ως μη νόμιμη, την προσβαλλόμενη Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών

Το θέμα με τον κ. Πάϊδα ηγέρθη στην 3η ψηφοφορία, καθώς έβαλε εμβόλιμα υποψηφιότητα και υπερψηφίστηκε, τόσο από τους εκπροσώπους του υπουργείου, όσο και από τις οργανώσεις των εργοδοτών που μετέχουν στην ΟΚΕ.
Οι καλά γνωρίζοντες, λένε ότι «πίσω από την εξέλιξη αυτή» υπάρχει «δάκτυλος» του κ. Σταϊκούρα, καθώς ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ήταν εκλογάρχης-εκτός από υποψήφιος της ΝΔ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας- του υπουργού στη Λαμία.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας δέχθηκε την αίτηση ακύρωσης της ΓΣΕΕ και ακύρωσε, ως μη νόμιμη, την Υπουργική Απόφαση για τον ορισμό του Ι. Πάιδα ως προέδρου της ΟΚΕ, διότι αυτός δεν συγκέντρωσε κατά την τρίτη ψηφοφορία ενώπιον της Ολομέλειας της ΟΚΕ την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της.
Το αποτέλεσμα της απόφασης του ΣτΕ είναι ότι η υπόθεση πρέπει να αναπεμφθεί στη Διοίκηση προκειμένου να κινηθεί εκ νέου η διαδικασία επιλογής Προέδρου, όπως προβλέπει ο νόμος.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης