Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες – πλην Goldman – εκφράζουν επιφυλάξεις για την Ελλάδα… επικοινωνία χωρίς μεταρρυθμίσεις

Αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες – πλην Goldman – εκφράζουν επιφυλάξεις για την Ελλάδα… επικοινωνία χωρίς μεταρρυθμίσεις
Το χρηματιστήριο είναι ο καθρέπτης της οικονομίας και η κατάσταση δεν είναι τόσο ρόδινη όσο παρουσιάζεται.
Σχετικά Άρθρα

Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη ότι όλα βαίνουν καλώς και προφανώς την επικοινωνιακή καταιγίδα που λαμβάνει χώρα εντός και εκτός Ελλάδος, εντός Ελλάδος πληρωμένη και εκτός Ελλάδος δημόσιες σχέσεις… ορισμένοι ξένοι και ειδικά αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες δεν τα βλέπουν τα πράγματα τόσο ρόδινα.
Εξαίρεση αποτελεί η Goldman Sachs η οποία τυγχάνει προνομιακός σύμβουλος της κυβέρνησης και αναλαμβάνει όλα τα βασικά έργα… ας είναι καλά η πρόσληψη πολύ στενού συγγενικού προσώπου της οικογένειας Μητσοτάκη στην Goldman Sachs.
Ορισμένες λοιπόν αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες δεν ασπάζονται το αισιόδοξο σενάριο που παρουσιάζεται κατά καιρούς αφού λόγω του Covid 19 και βεβαίως των καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις δεν έχει φανεί η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης.
Μάλιστα όπως αναφέρει πηγή σε αμερικανική επενδυτική τράπεζα, υπάρχει πολύ επικοινωνία χωρίς ουσιαστικά να προωθούνται επιθετικά οι μεταρρυθμίσεις.
Η κυβέρνηση της ΝΔ παρουσιάζεται ως πιο φιλική προς τις αγορές αλλά το ελληνικό χρηματιστήριο έχει εγκλωβιστεί στις 850 μονάδες και δεν μπορεί να ανακάμψει όταν π.χ. στην Wall ή σε άλλες αγορές στην Ευρώπη σημειώνονται ιστορικά υψηλά όλων των εποχών.

Το χρηματιστήριο είναι ο καθρέπτης της οικονομίας και η κατάσταση δεν είναι τόσο ρόδινη όσο παρουσιάζεται.
Την ίδια στιγμή όμως και αμερικανοί πολιτικοί παράγοντες όπως αναφέρει πολύ καλά ενημερωμένη πηγή εκφράζει την δυσφορία της για την πολύπλευρη στάση που κρατάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Πότε παίζει με την Γερμανία, πότε παίζει με την Γαλλία και ενίοτε με τις ΗΠΑ.
Παράγοντας πολύ καλά ενημερωμένος περί των ελληνοαμερικανικών σχέσεων αναφέρει ότι υπάρχει δυσφορία για την ασαφή στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης όχι μόνο στα εξοπλιστικά.

Μπορεί η Goldman Sachs να έχει βολευτεί με μεγάλες δουλειές στην Ελλάδα, αλλά μεγάλο μέρος των αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών δεν συμμερίζεται την καλλιεργούμενη αισιοδοξία.
Και πάλι καλά που υπάρχουν και τα 31 δισεκ. του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς σε άλλη περίπτωση… η πορεία της ελληνικής οικονομίας θα ήταν ζοφερή στα όρια της αποτυχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης