Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Εσθονίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Εσθονίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Οι δύο χώρες θα προχωρήσουν σε σύσταση ομάδων εργασίας στους τομείς του εκσυγχρονισμού των δημόσιων υπηρεσιών, της εμβάθυνσης της διαφάνειας και της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων

Σχετικά Άρθρα

Οριστικοποιήθηκε η συνεργασία που αφορά ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού και για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών ανάμεσα στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας και του Υπουργείου Οικονομικών και Επικοινωνιών της Εσθονίας, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν μνημόνιο κατανόησης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη 14 Ιουλίου.
Το μνημόνιο συνυπέγραψαν από την πλευρά της Ελλάδας ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και από την πλευρά της Εσθονίας ο υπουργός Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας Andres Sutt.
Η τελετή υπογραφής έλαβε χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης και κατά την έναρξη απηύθυνε χαιρετισμό ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Στρατηγική συνεργασία

Ειδικότερα, οι δύο χώρες θα προχωρήσουν σε σύσταση ομάδων εργασίας στους τομείς του εκσυγχρονισμού των δημόσιων υπηρεσιών, της εμβάθυνσης της διαφάνειας και της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων για τους δημόσιους λειτουργούς.
Επιπλέον, η συνεργασία θα αφορά και στον στρατηγικό σχεδιασμό αναφορικά με ζητήματα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, ψηφιακών υπηρεσιών υγείας, παιδείας και δικαιοσύνης, καθώς επίσης και στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
Για την υλοποίηση του προγράμματος συμφωνήθηκε η διεξαγωγή παρουσιάσεων μέσω τηλεδιάσκεψεων σε δημόσιους φορείς της Ελλάδας, καθώς επίσης και η αποστολή σχετικού εκπαιδευτικού υλικού.
Περαιτέρω, όταν η πορεία της πανδημίας το επιτρέψει, προβλέπεται διά ζώσης συνεργασία μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων από τις δύο χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης