Οικονομία

Νέες τάσεις στη ζήτηση ακινήτων στην Ελλάδα από το εξωτερικό - Οι περιοχές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον

Νέες τάσεις στη ζήτηση ακινήτων στην Ελλάδα από το εξωτερικό - Οι περιοχές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον
Οι περιοχές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και νησιά που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον ξένων αγοραστών - Ποιες συνοικίες προσελκύουν μεγαλύτερη ζήτηση, από ποιες χώρες καταγράφεται ενδιαφέρον
Νέες τάσεις στη ζήτηση ακινήτων προς πώληση από το εξωτερικό διαγράφονται για το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με τον δείκτη ζήτησης SDI, ο οποίος διαμορφώνεται από τον όγκο αναζητήσεων του Spitogatos (www.spitogatos.gr), της ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα και όπως διαφαίνεται στον παρακάτω πίνακα, η χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης για ακίνητα προς πώληση στην Ελλάδα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, είναι η Ισπανία με 323%.
spitog1.webp
Παράλληλα, χώρες της ομογένειας όπως η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επιστρέφουν στο προσκήνιο, με τη ζήτηση από αυτές τις χώρες να αυξάνεται κατά 70% και 20% αντίστοιχα.
Πού όμως αναζητούν κατοικίες προς πώληση οι κάτοικοι του εξωτερικού;
Οι 5 πιο δημοφιλείς περιοχές για τους εν λόγω χρήστες της πλατφόρμας του Spitogatos είναι οι Κυκλάδες, το κέντρο της Αθήνας, τα Νότια Προάστια της Αθήνας, η Χαλκιδική και τα προάστια της Θεσσαλονίκης.
spitog2.webp

Εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο στα στατιστικά της κάθε περιοχής, τα 5 νησιά στα οποία αναζητούν ακίνητα προς πώληση οι κάτοικοι του εξωτερικού είναι η Νάξος, η Πάρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Σύρος, ενώ στην Αθήνα, οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι προσβλέπουν σε αγορά στην περιοχή Κολωνάκι-Λυκαβηττός, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στο Παγκράτι, στους Αμπελοκήπους και στην Κυψέλη.
spitog3.webp

Τέλος, η πλειονότητα των δυνητικών αγοραστών από το εξωτερικό που αναζητά ακίνητο στον Βορρά, ενδιαφέρεται για το κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Τούμπα, τις περιοχές Ανάληψη-Μπότσαρη-Νέα Παραλία κα
ι Φάληρο-Ιπποκράτειο, καθώς και την Άνω Πόλη, ενώ στη Χαλκιδική οι 5 πιο δημοφιλείς περιοχές είναι η Κασσάνδρα, η Σιθωνία, η Καλλικράτεια, η Παλλήνη και τα Μουδανιά.

spitog4.webp

«Φέτος, παρατηρούμε μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων και εφαρμογών του δικτύου μας από χώρες του εξωτερικού, σε σχέση με το 2020 αλλά και με προηγούμενα έτη», σημειώνει ο CEΟ του Spitogatos Δημήτρης Μελαχροινός.
«Φαίνεται ότι οι χώρες με παραδοσιακό ενδιαφέρον για ελληνικά ακίνητα παραμένουν στην κορυφή της λίστας αναζητήσεων, κάποιες μάλιστα παρουσιάζοντας έντονη ετήσια αύξηση όπως για παράδειγμα η Γερμανία.
Από την άλλη, είναι αξιοσημείωτη η απουσία της Κίνας από το top 10. Αναμένουμε όλο αυτό το έντονο ενδιαφέρον να οδηγήσει σε αύξηση των συναλλαγών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης