Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εστίαση: Ένταξη επιπλέον 7.473 επιχειρήσεων στη δράση επανεκκίνησης

Εστίαση: Ένταξη επιπλέον 7.473 επιχειρήσεων στη δράση επανεκκίνησης

Ο συνολικός αριθμός των ενταγμένων αιτήσεων ανέρχεται στις 9.340, συνολικής δημόσιας δαπάνης 94,7 εκατ. ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Την ένταξη επιπλέον 7.473 αιτήσεων για τη Δράση Επανεκκίνηση Εστίασης συνολικής δημόσιας δαπάνης 68,8 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021.
Πρόκειται συγκεκριμένα για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών – Επανεκκίνηση Εστίασης», στην οποία πριν από λίγες ημέρες είχαν ενταχθεί επιπλέον 10.014 επιχειρήσεις.

Εκταμιεύσεις

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου, ο συνολικός αριθμός των ενταγμένων αιτήσεων ανέρχεται στις 9.340, συνολικής δημόσιας δαπάνης 94,7 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.
Ταχύτατα πραγματοποιούνται και οι εκταμιεύσεις των επιχειρήσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, καθώς ήδη πόροι ύψους 14,4 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί σε ενταγμένες επιχειρήσεις.

Προθεσμία

Υπενθυμίζεται ότι η Δράση Επανεκκίνηση Εστίασης αφορά στην επιχορήγηση μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης.
Εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης για την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους υπό το τρέχον καθεστώς της υγειονομικής κρίσης, με την προμήθεια πρώτων υλών, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία τους. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για τη Δράση θα μπορούν να υποβληθούν έως και τις 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης