Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ – Μέτρα στήριξης : Νέα παράταση στη λήξη επιταγών έως τον Οκτώβριο

ΥΠΟΙΚ – Μέτρα στήριξης : Νέα παράταση στη λήξη επιταγών έως τον Οκτώβριο
Επιταγές και συναλλαγματικές οι οποίες θα έπρεπε να πληρωθούν μέχρι την τελευταία ημέρα του Αυγούστου, η προθεσμία μεταφέρεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021
Σχετικά Άρθρα

Νέα παράταση για την πληρωμή επιταγών που έληγαν στα τέλη Αυγούστου δίνει τροπολογία του υπ. Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021.
Ειδικότερα, επιταγές και συναλλαγματικές οι οποίες θα έπρεπε να πληρωθούν μέχρι την τελευταία ημέρα του Αυγούστου, η προθεσμία μεταφέρεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021.
Μέχρι τότε, αναστέλλεται η σφράγιση επιταγών και κάθε είδους αναγκαστικού μέτρου εκτέλεσης και οι διαταγές πληρωμής.

Τα κριτήρια

Προϋπόθεση για την παράταση της πληρωμής μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αποτελεί η τεκμηρίωση ότι ο εκδότης του αξιογράφου (επιταγή, συναλλαγματική) ανήκει στις κατηγορίες των ΚΑΔ που έχουν περιληφθεί από το υπ. Οικονομικών στους πληγέντες κλάδους.
Για τις υπόλοιπες κατηγορίες δεν προβλέπεται καμία παράταση ή προστασία από σφράγισμα επιταγών ή αναγκαστικών μέτρων και διαταγών πληρωμής.
Επιπλέον, όπως ίσχυε στις προηγούμενες παρατάσεις, οι εκδότες τέτοιων αξιογράφων θα πρέπει να έχουν ενημερώσει την τράπεζά τους κατά τις προηγούμενες παρατάσεις

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης