Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΓΣΕΒΕΕ: Προτάσεις για νέα μέτρα στήριξης της εστίασης

ΓΣΕΒΕΕ: Προτάσεις για νέα μέτρα στήριξης της εστίασης

Προτείνεται, μεταξύ άλλων, η επαναφορά των 120 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο παράλληλα με «κούρεμα» του ύψους των οφειλών.

Σχετικά Άρθρα

Σειρά προτάσεων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης κατέθεσαν σήμερα οι εκπρόσωποι της οργάνωσης «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης» σε εκδήλωση παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά.

Τα αιτήματα 

Στα αιτήματα περιλαμβάνονται η διεύρυνση του κύκλου των επιχειρήσεων του κλάδου που δικαιούνται στήριξης από την Πολιτεία, με αξιοποίηση κονδυλίων που δεν έχουν διατεθεί, η συνέχιση του μέτρου μείωσης ή μηδενισμού του ενοικίου για όσες επιχειρήσεις στεγάζονται σε μισθωμένη επαγγελματική στέγη και ακόμη:
Η επαναφορά των 120 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο παράλληλα με «κούρεμα» του ύψους των οφειλών.
Η μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής.
Η διατήρηση των αναστολών ως το τέλος του έτους.
Η κατάργηση των τελών και προστίμων για τραπεζοκαθίσματα το 2020 και το 2021.
Η ανανέωση με συνοπτικές διαδικασίες των αδειών μουσικής.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ η χώρα δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην κανονικότητα και οι επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν το σύνολο των υποχρεώσεών τους.
«Είναι σαν το παιδί που κάνει τα πρώτα του βήματα», ανέφερε ενώ υπογράμμισε τη συμβολή του κλάδου της εστίασης στο ΑΕΠ και την απασχόληση και κάλεσε τις τράπεζες να αυξήσουν τη ρευστότητα στην οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης