Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ) στον Economist: Πρόβλεψη για μέτρα στήριξης 4 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ) στον Economist: Πρόβλεψη για μέτρα στήριξης 4 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες
«Έχουμε ένα καλό σημείο εκκίνησης για τη μετά πανδημία εποχή», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα

Το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης, «Ελλάδα 2.0», ήταν ένα από τα πρώτα 12 σχέδια που υιοθέτησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. την περασμένη εβδομάδα και αυτό αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα συνεκτικό και ρεαλιστικά φιλόδοξο σχέδιο.
Την άποψη αυτή εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες θα ακολουθήσει η πρώτη εκταμίευση προς την Ελλάδα ύψους 4 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, σημείωσε πως υπάρχει κεφαλαιακό μαξιλάρι 4 δισεκατομμύριων ευρώ, σε περίπτωση που χρειαστεί να υπάρξει έξτρα στήριξη στην οικονομία.
Ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει «αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα» μέσα από τη διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και διέβλεψε ένα οικονομικό μοντέλο πιο εξωστρεφές, ανταγωνιστικό και φιλικό στο περιβάλλον.
Ο υπουργός Οικονομικών παρέθεσε στοιχεία για την απασχόληση, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τον τουρισμό και άλλους τομείς, προκειμένου να καταδείξει ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει από την κρίση.
«Έχουμε ένα καλό σημείο εκκίνησης για τη μετά πανδημία εποχή», υποστήριξε ο κ. Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ανάπτυξη τουλάχιστον 3,6% το 2021.
«Εύχομαι να αναθεωρήσουμε αυτήν την πρόβλεψη», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η αγορά «βλέπει» ανάπτυξη έως και 5% το τρέχον έτος στην Ελλάδα.
Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές περαιτέρω δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από το ρίσκο που συντηρείται στον τουρισμό, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προβλέψει 4 δισ. ευρώ για επιπλέον μέτρα στήριξης τους επόμενους μήνες, αν χρειαστούν ανάλογα με την πορεία της πραγματικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης