Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Επτά λουκέτα για φοροδιαφυγή στη Μύκονο - Τι διαπίστωσαν τα ελεγκτικά κλιμάκια

ΑΑΔΕ: Επτά λουκέτα για φοροδιαφυγή στη Μύκονο - Τι διαπίστωσαν τα ελεγκτικά κλιμάκια
Στόχος των ελέγχων είναι να εντοπίζονται όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις φοροδιαφυγής
Σχετικά Άρθρα

Στο κλείσιμο επτά επιχειρήσεων στη Μύκονο προχώρησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα τελευταία 24ωρα, καθώς διαπίστωσαν κάθε είδους τεχνικές φοροδιαφυγής, μέσω των οποίων οι επιχειρηματίες αν και εισπράττουν από τους καταναλωτές τον ΦΠΑ, δεν τον αποδίδουν στο Δημόσιο.
Το σχέδιο της ΑΑΔΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε όλη τη χώρα, ενώ στόχος των ελέγχων είναι οι επιχειρήσεις να τηρούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και να εντοπίζονται όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, που λειτουργούν εις βάρος των καταναλωτών, των συνεπών και νόμιμων επιχειρηματιών και του κοινωνικού συνόλου, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές της ΑΑΔΕ.

Οι περιπτώσεις της Μυκόνου

Τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ στη Μύκονο διαπίστωσαν κάθε είδους τεχνικές φοροδιαφυγής, που μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν στελέχη της ΑΑΔΕ, αφορούν:

  • Την έκδοση και παράδοση στους πελάτες των Δελτίων Παραγγελίας, το απόκομμα των οποίων αν και μοιάζει με απόδειξη, δεν είναι, με αποτέλεσμα το ποσό των λογαριασμών που εισπράττουν να μην καταχωρείται στον φορολογικό μηχανισμό τους. Μάλιστα, κάποιοι δεν έκοβαν αποδείξεις παρόλο που η πληρωμή γινόταν με κάρτα, που σημαίνει ότι φαινόταν στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης.
  • Την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στον φορολογικό μηχανισμό, μέσω του οποίου εκδίδουν κανονικά απόδειξη, όμως το ποσό εξαφανίζεται από τα έσοδα της ημέρας και δεν φαίνεται στην εφορία.


Τα λουκέτα

Ακόμη ένα 48ωρο λουκέτο μπήκε το βράδυ του Σαββάτου 31/7 στη Μύκονο, που αφορά το εστιατόριο Hippie Fish, στον Αϊ Γιάννη.
Επίσης, το Σάββατο 31/7 έκλεισαν το beach restaurant, Jackie 'O και το sushi restaurant, Tokyo Joe, ενώ είχαν προηγηθεί τα 48ωρα λουκέτα στα καταστήματα Promenade, Paradise, Tropicana, Avra Market.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης