Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρβιτσιώτης: Στόχος της Digital Nomads Visa η προσέλκυση υψηλής ποιότητας εργαζόμενων

Βαρβιτσιώτης: Στόχος της Digital Nomads Visa η προσέλκυση υψηλής ποιότητας εργαζόμενων
Την αναβάθμιση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας με την εισαγωγή της Digital Nomads Visa παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Την αναβάθμιση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας με την εισαγωγή της Digital Nomads Visa παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά τη συζήτηση της σχετικής διάταξης για την «προσέλκυση επενδυτών και ψηφιακών νομάδων» που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την «αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών».
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα πρωτοπορεί και προβάλλεται διεθνώς ως πρότυπο εξωστρέφειας, γίνεται ξανά πόλος έλξης καινοτόμας επιχειρηματικότητας και ξένων επενδύσεων».
«Πλέον η απομακρυσμένη εργασία και η εργασία από το σπίτι έχουν καταστεί ένας από τους κυρίαρχους τρόπους μέσα από τους οποίους αναπτύσσεται η παγκόσμια οικονομία", επισήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
«Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, πρόσθεσε, η Ελλάδα, μετά την Εσθονία και την Κροατία, εισάγει για πρώτη φορά το καθεστώς φιλοξενίας και εργασίας σε αυτούς που ονομάζονται ψηφιακοί νομάδες, για να προσελκύσει ακόμα υψηλότερης ποιότητας και παραγόμενου αποτελέσματος επισκέπτες».
Στόχος μάλιστα της ρύθμισης είναι οι επισκέπτες να επιλέξουν τελικά τη χώρα μας ως έναν από τους τόπους που μπορούν να επενδύσουν.
Γι' αυτό άλλωστε απλοποιούνται οι διαδικασίες για τη λήψη 12μηνης θεώρησης παραμονής στην Ελλάδα, καθώς και για επέκταση αυτής.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε το 2019 «μία χώρα η οποία υπολειπόταν δραματικά στην προσέλκυση ταλαντούχων επαγγελματιών και φοιτητών σύμφωνα με αντίστοιχη έρευνα του ΟΟΣΑ».
Σε αυτήν την κατεύθυνση, εργάστηκε για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας εισάγοντας την πολιτική προσέλκυσης επενδυτών και επισκεπτών Blue Carpet Policy, η οποία περιλαμβάνει την Business Visa, τη Student Visa, και πλέον τη Digital Nomads Visa, καθώς και τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών για την ευκολότερη και γρηγορότερη απόδοση των καθεστώτος θεωρήσεων.
Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η σημερινή πρωτοβουλία για τους ψηφιακούς νομάδες αξίζει τη στήριξη όλων των κομμάτων.
Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση εντάσσεται στο συνολικότερο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του μεταναστευτικού πλαισίου της χώρας, το οποίο ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «προχωρά στην έτι περαιτέρω θωράκιση απέναντι στο φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης».
Ειδικότερα, επισήμανε ότι «δέσμευσή μας απέναντι στον ελληνικό λαό ήταν να κλείσουμε όλες αυτές τις τρύπες που είχαν ανοίξει στο καθεστώς εισόδου και θεωρήσεων και στο καθεστώς διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης