Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Μέτρα για τη μείωση των τιμών στο ρεύμα και σε σειρά προϊόντων στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό

Γεωργιάδης: Μέτρα για τη μείωση των τιμών στο ρεύμα και σε σειρά προϊόντων στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό
«Ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τις αυξήσεις και στο ρεύμα και σε μια σειρά άλλων προϊόντων που προέρχεται από τη διεθνή αύξηση του πληθωρισμού θα γίνουν στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό που θα αναλύσει τη νέα οικονομική πολιτική», ανέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Μειώσεις τόσο στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, όσο και σε μια σειρά άλλων προϊόντων, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τις αυξήσεις και στο ρεύμα και σε μια σειρά άλλων προϊόντων που προέρχεται από τη διεθνή αύξηση του πληθωρισμού θα γίνουν στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό που θα αναλύσει τη νέα οικονομική πολιτική», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.
«Ασφαλώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η παγκόσμια οικονομία, άρα και η ελληνική, εισέρχεται σε μια καινούρια φάση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Για την ενέργεια

Ο κ. Γεωργιάδης εξηγώντας τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, τόνισε ότι «δεν έχει αυξηθεί μόνο η τιμή του φυσικού αερίου. Πέρυσι τέτοια εποχή, το κυβικό μέτρο είχε 9 δολάρια, τώρα έχει 33 δολάρια. Όσον αφορά στους ρύπους, η αξία του διοξειδίου του άνθρακα έχει ανέβει από τα 22 ευρώ στα 63 ευρώ».

Η ΔΕΗ θα χρεοκοπούσε αν τώρα παρήγαγε ρεύμα από λιγνίτη

«Κάποιοι ρωτάνε γιατί δεν ανοίγουμε τον λιγνίτη», συνέχισε ο υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε ότι «αν τώρα η ΔΕΗ παρήγαγε ρεύμα από λιγνίτη, θα έχανε μισό δισ. ευρώ και θα χρεοκοπούσε».
Υπογράμμισε ότι ο λιγνίτης είναι πια οικονομικά ασύμφορος λόγω της αύξησης των τιμών των ρύπων.
«Άρα, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολιγνιτοποίηση έχει και οικονομικό κίνητρο. Θα υπάρξουν μέτρα και άμεσα και μακροπρόθεσμα», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το ενεργειακό μοντέλο της χώρας.

Περί υποχρεωτικών εμβολιασμών

Αναφορικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο κ. Γεωργιάδης, αφού σημείωσε ότι μπορεί πολλοί να έχουν στραφεί κατά του μέτρου, τόνισε πως αν δεν είχε ληφθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας «σίγουρα τα νούμερα δεν θα ήταν αυτά».
Εξέφρασε τη βεβαιότητά του «ότι θα τείνουν προς το μηδέν, γιατί όταν καταλάβουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη η πολιτεία να εφαρμόσει τις αποφάσεις της, δεν θα έχουν άλλη επιλογή και θα το κάνουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης