Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης (αν. ΥΠΟΙΚ) για αναβάθμιση από DBRS: Ένα βήμα εγγύτερα προς την επενδυτική βαθμίδα τα ελληνικά ομόλογα

Σκυλακάκης (αν. ΥΠΟΙΚ) για αναβάθμιση από DBRS: Ένα βήμα εγγύτερα προς την επενδυτική βαθμίδα τα ελληνικά ομόλογα

Μισθολογικές αυξήσεις κατά το προσεχές διάστημα προέβλεψε ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σχετικά Άρθρα

Ένα βήμα εγγύτερα στον στόχο κατάταξης στην επενδυτική βαθμίδα για τα ομόλογα και στο τέλος της ενισχυμένης εποπτείας φέρνει την ελληνική οικονομία η αναβάθμιση από τον οίκο DBRS, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σύμφωνα με δηλώσεις του το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίού 2021.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 για τις φοροελαφρύνσεις που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό από το βήμα της ΔΕΘ και κληθείς να απαντήσει αν τα μέτρα αρκούν για να νιώσει ο πολίτης τον αντίκτυπο στην τσέπη του, ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε πως το «κλειδί» είναι η αύξηση των μισθών.
«Έχουμε μπροστά μας μία περίοδο, αρκετά μακρά, που θα έχουμε αυξήσεις μισθών» ανέφερε.
Αυτό, όπως είπε, θα γίνει «όχι επειδή το κράτος θα παρεμβαίνει, αλλά επειδή η αγορά εργασίας και η ζήτηση θα οδηγήσει εκεί».

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις – φορολογικά βάρη

Ερωτηθείς αν αναμένεται αύξηση του κατώτατου μισθού σημείωσε πως ο κατώτατος μισθός αφορά «κατά κύριο λόγο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν τους μισθούς πιο πάνω».
«Επειδή οι μικρομεσαίοι επλήγησαν κυρίως θέλει λίγη προσοχή στον κατώτατο μισθό» πρόσθεσε.
Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα δουν μείωση του φόρου του 2022, παρά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Ιδιωτικό χρέος

Σε ό,τι αφορά στην εισφορά αλληλεγγύης, επισήμανε προτεραιότητα είναι να καταργηθεί μελλοντικά και για τους δημόσιους υπαλλήλους.
Αναφερόμενος στο ιδιωτικό χρέος, αφού υπενθύμισε τη μείωση έως και 75% στην επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών, κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να υπάρξει «κούρεμα» χρεών. Όσον αφορά στις 72 δόσεις, είπε πως θα αρχίσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2022.
Για τις αλλαγές στη φορολοταρία είπε πως αν και οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν οριστικοποιηθεί το υπουργείο προσανατολίζεται να διαθέσει ένα επιπλέον εκατ. ευρώ για τον Δεκέμβριο που θα μοιραστούν όσοι κληρωθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης