Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ιωάννης Τσακίρης (Υφυπ. Ανάπτυξης): Στόχος η αύξηση της χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων

Ιωάννης Τσακίρης (Υφυπ. Ανάπτυξης): Στόχος η αύξηση της χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων
Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ήδη καταφέρει να απλοποιήσει σημαντικά το νέο ΕΣΠΑ

Το πώς θα επωφεληθούμε στο μέγιστο βαθμό από τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης συζήτησαν ο Ιωάννης Τσακίρης, υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο Θάνος Βλαχόπουλος, General Manager- Head of Large Corporate & Wholesale Product, Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη διάρκεια του Olympia Forum II, που οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.
Σε σχετική ερώτηση της συντονίστριας του πάνελ, της δημοσιογράφου του Insider.gr, κα. Νένα Μαλλιάρα, ο υφυπουργός τόνισε ότι θα εισρεύσουν σημαντικά κεφάλαια την επόμενη πενταετία στη χώρα μας και αποκάλυψε ότι “ευελπιστούμε στο τέλος του έτους – αρχή του επόμενου να έχουμε τις πρώτες δράσεις του νέου ΕΣΠΑ”.
Όπως είπε ο κ. Τσακίρης, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ήδη καταφέρει να απλοποιήσει σημαντικά το νέο ΕΣΠΑ ώστε να μην καθυστερούν οι επιχειρήσεις να βρουν την πρόσκληση που τους χρειάζεται και πρόσθεσε ότι σχεδιάζονται “έξυπνα εργαλεία” για τις επιχειρήσεις.
Ο υφυπουργός τόνισε ότι στο υπουργείο “θέλουμε να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των μικρών επιχειρήσεων που να μπορούν να πάνε στην τράπεζα για χρηματοδότηση” και πρόσθεσε ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.
Εκτίμησε, τέλος, ότι οι εκταμιεύσεις θα αρχίσουν στις αρχές της επόμενης χρονιάς – στόχος είναι να πηγαίνουν πιο γρήγορα τα χρήματα στις επιχειρήσεις, χωρίς ενδιάμεσους και πολλές διαδικασίες.
Από την πλευρά του, ο κ. Βλαχόπουλος, ανέλυσε τις δράσεις που μελετά η τράπεζα και οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι της για τη χρήση των πόρων του Ταμείου και τόνισε τη σημασία που δίνει η τράπεζα στη μετάβαση σε μία πιο πράσινη οικονομία.
“Η Τράπεζα Πειραιώς πρωταγωνιστεί σε αυτό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
ν αειφορία σε όλη την αλυσίδα αξίας, από το χωράφι στο τραπέζι του καταναλωτή.
Ενδεικτικά σημειώνεται ότι το 95% των φιαλών που χρησιμοποιεί είναι επιστρεφόμενες ενώ επενδύει συστηματικά σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D), με στόχο την ελαχιστοποίηση των πόρων που καταναλώνονται στις παραγωγικές της μονάδες, την ανάπτυξη καινοτομίας και τη μεγιστοποίηση της προστιθέμενης αξία στα προϊόντα της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία πέτυχε πέρυσι μείωση 21% των Scope 1 εκπομπών CO2 για αγορά και καύση καυσίμου για τις ανάγκες μεταφοράς και αποθήκευσης και μείωση 14,4% για τις Scope 2, ήτοι εκπομπές από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Ανακύκλωσε το 89% των αποβλήτων της, μείωσε τη χρήση νερού πάνω από 20% και τις εκπομπές CO2 από τον στόλο της κατά 17%, ενώ με τη χρήση φιλικών στο περιβάλλον ψυγείων πετυχαίνει μείωση κατανάλωσης ενέργειας σε σχέση με συμβατικές τεχνολογίες κατά 35%.
Εν κατακλείδι, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης του ομίλου HEINEKEN “Brew a better world - Raise the bar 2030” και όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης, για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, όπως και για τον Όμιλο της HEINEKEN συνολικά, η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί εδώ και δεκαετίες βασική προτεραιότητα και σταθερή δέσμευση.
Προσθέτει ότι «η 5η κατά σειρά Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας μας επιβεβαιώνει τα σπουδαία βήματα που έχουμε διανύσει ως οργανισμός, με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον.
Ιδιαίτερα, δε, σε μια πρωτόγνωρη χρονιά όπως ήταν το 2020 για ολόκληρη την υφήλιο, είναι ακόμα πιο σημαντικό το γεγονός πως όχι μόνο δεν κάναμε κανενός είδους συμβιβασμό, αλλά αντίθετα προχωρήσαμε σημαντικά στους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει. Μεταβαίνοντας σε μία νέα δεκαετία, στην οποία οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε φαίνονται να είναι ακόμη εντονότερες, είναι πλέον πιο επιτακτικό για τις μεγάλες επιχειρήσεις να ανταποκρινόμαστε όχι μόνο στον παραγωγικό μας ρόλο αλλά και να συνδυάζουμε την οικονομική με τη βιώσιμη ανάπτυξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης