Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ωμή παραδοχή Γεωργιάδη: Δεν υπάρχουν χρήματα για την εστίαση... ας τα κλείσουν αν δεν μπορούν

Ωμή παραδοχή Γεωργιάδη: Δεν υπάρχουν χρήματα για την εστίαση... ας τα κλείσουν αν δεν μπορούν

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι είναι πολύ νωρίς να αξιολογηθεί η οικονομική επίπτωση στην εστίαση από τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, αν και παραδέχθηκε ότι ο κλάδος έχει υποστεί ζημιά

Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, με αφορμή την απεργία στην εστίαση και τα αιτήματα των παραγόντων στην αγορά για επιπλέον στήριξη. «Το κράτος δεν έχει για να δώσει» παραδέχθηκε ο κ. Γεωργιάδης για να συμπληρώσει στη συνέχεια «αυτή τη στιγμή, χρήματα για να δοθούν δεν υπάρχουν».
Η αλήθεια είναι ότι οι επιπτώσεις του lockdown, τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες κλάδους, αλλά και η στήριξη σε πλημμυροπαθείς, πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους έχουν πιέσει τα ταμειακά διαθέσιμα. Κι αυτός φαίνεται πως είναι και ο βασικός λόγος που η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο νέου lockdown. Δεν είναι λίγες φορές άλλωστε που οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν υπογραμμίσει ότι η οικονομία δεν αντέχει νέο «λουκέτο». Σε αυτές τις... φωνές περιλαμβάνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παραδέχθηκε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι χρήματα δεν υπάρχουν...

Η απεργία στην εστίαση

Με αφορμή, λοιπόν, την απεργία στην εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε μιλώντας στο Open, «οι άνθρωποι της εστίασης, έχουν μια ανησυχία για το μέλλον τους, καθώς έπαθαν μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια της πανδημίας και με τα νέα μέτρα έχουν προφανώς μια αγωνία για το μέλλον. Κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο ότι η απεργία είναι μια καλή λύση. Εγώ τους καλώ να μην απεργήσουν και να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους. Να μας πουν ποιος είναι ο λόγος. Εάν είχαν μια κυβέρνηση απέναντί τους που είχε κλειστές τις πόρτες και δεν τους άκουγε, να πω ότι επιλέγουν αυτό τον ακραίο τρόπο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Εδώ η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς ανάποδο. Ό,τι μπορέσαμε να κάνουμε και ό,τι μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε. Έχουν θέσει μια σειρά από αιτήματα».
Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συνολικά έχει δώσει 290 εκατ. ευρώ στην εστίαση, ενώ παραδέχθηκε ότι ο κλάδος έχει υποστεί ζημιά από τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.
«Έχει πάθει ζημιά η εστίαση από τα νέα μέτρα που πήραμε για τους ανεμβολίαστους; Επειδή εγώ είμαι πάντα ειλικρινής, η απάντηση είναι ναι, έχει πάθει ζημιά η εστίαση. Ειδικότερα σε περιοχές που είναι πολλοί οι ανεμβολίαστοι» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «το ερώτημα είναι, είναι αυτή η ζημιά για διάστημα ενός, δύο, τριών εβδομάδων, όσο κρατήσουν τα μέτρα, τόσο μεγάλη ώστε να τεθεί ζήτημα επιβίωσης σε κάποιες επιχειρήσεις και να πρέπει το κράτος μετά από 42 δισ. να δώσει κι άλλα λεφτά; Η απάντηση είναι προς το παρόν όχι. Γιατί είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η οικονομική επίπτωση των μέτρων και γιατί το κράτος δεν έχει για να δώσει. Άρα κάνουν απεργία χωρίς κανένα λόγο γιατί αυτή τη στιγμή χρήματα για να δοθούν δεν υπάρχουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης