Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Έχει υπολογιστεί το κόστος τυχόν νέων μέτρων

Σκυλακάκης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Έχει υπολογιστεί το κόστος τυχόν νέων μέτρων
Μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια ανέφερε ο κ.Σκυλακάκης
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλο πρόβλημα χαρακτηρίζει την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια μια και αυτή μεταφέρεται και σε άλλα προϊόντα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, ο οποίος προανήγγειλε μόνιμη παρέμβαση για την ενέργεια, καθώς όπως είπε, «θα πηγαίνει πάνω – κάτω για χρόνια».
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκυλακάκης είπε σχετικά με το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων, ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τα Χριστούγεννα, επισημαίνοντας ότι «αν θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα υγειονομικής προστασίας με μεγαλύτερο οικονομικό κόστος, αυτό έχει υπολογιστεί στον προϋπολογισμό, ο όποιος έχει ένα μεγάλο αποθεματικό Covid».
«Το ότι μπορεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα, δε σημαίνει lockdown του τύπου του παρελθόντος.
Το κλειδί είναι τι είδους πανδημία θα έχουμε.
Αν δεν ξέρουμε ποια είναι η πανδημία που θα έχουμε δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα, ούτε να τρομοκρατούμε τον κόσμο πριν τα στοιχεία.
Τα σενάρια τρόμου προκαλούν στην οικονομία ζημιά ακόμα και όταν δεν συμβαίνουν», είπε ο κ. Σκυλακάκης.
Όσον αφορά τις αυξήσεις στην ενέργεια, είπε πως στο φυσικό αέριο γίνονται παρεμβάσεις με έκπτωση αλλά και μέσω του επιδόματος θέρμανσης.
«Εκεί κάνουμε μια παρέμβαση σημαντική και θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε με στόχο να μεταθέσουμε ένα μέρος του προβλήματος στο μέλλον», τόνισε ο κ.Σκυλακάκης, υποστηρίζοντας ότι ένα κομμάτι θα το «σηκώσει» ο προϋπολογισμός της γενικής κυβέρνησης και ένα κομμάτι αναγκαστικά η κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης