Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι κεντρικές τράπεζες δολοφονούν τις οικονομίες – Άθλια υποκρισία από FED και ΕΚΤ, κοροϊδία η πράσινη ανάπτυξη

Οι κεντρικές τράπεζες δολοφονούν τις οικονομίες – Άθλια υποκρισία από FED και ΕΚΤ, κοροϊδία η πράσινη ανάπτυξη
Άθλια υποκρισία των κεντρικών τραπεζών... έχουν προκαλέσει πολλά δεινά...
Σχετικά Άρθρα

Οι κεντρικές τράπεζες έχουν δολοφονήσει τις οικονομίες, ο στόχος τους δεν ήταν η οριζόντια υποστήριξη των πολιτών όλα αυτά τα χρόνια με τις πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης και τα μηδενικά ή αρνητικά επιτόκια αλλά τελικώς… όπως αποδεικνύεται στην πράξη… το πώς θα αυξήσει την περιουσία των δισεκατομμυριούχων ή εκατομμυριούχων.
Ένα μέτρο σύγκρισης είναι ότι στις 18 Μαρτίου 2020 στις ΗΠΑ υπήρχαν 614 δισεκατομμυριούχοι και στις 18 Ιανουαρίου 2022 αυξήθηκαν στους 730.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι το 1% των απόλυτα πλουσίων κατέχουν το 90% του διεθνούς πλούτου και το 99% των πολιτών κατέχει το υπόλοιπο 10%.
Οι κεντρικές τράπεζες όπως η FED και η ΕΚΤ όχι μόνο δεν μείωσαν το χάσμα, το εκτόξευσαν.
Εάν η νομισματική πολιτική έχει στόχο να υποστηρίξει τους δισεκατομμυριούχους, τότε είναι ξεκάθαρο ότι όλη η στρατηγική είναι λάθος.
Τα στοιχεία αποδεικνύουν αυτό που εδώ και χρόνια υποστηρίζει το bankingnews ότι το χειρότερο δηλητήριο, η μεγαλύτερη τοξικότητα είναι οι κεντρικές τράπεζες που με προκάλυμμα την ποσοτική χαλάρωση για όλους… αποδείχθηκε ότι είναι ισχυρή οικονομική ενίσχυση αυτών που κατέχουν τον απόλυτο πλούτο.
Οι κεντρικές τράπεζες φούσκωσαν επαίσχυντα την αξία των χρηματιστηριακών αγορών, έφθασε π.χ. ο δείκτης S&P 500 να έχει χρηματιστηριακή αξία στα υψηλά του 42 τρισεκ. δολάρια που αντιστοιχεί 1,9 φορές το ΑΕΠ των ΗΠΑ.
Με βάση τον δείκτη Buffett indicator όταν η χρηματιστηριακή αξία του δείκτη S&P 500 είναι πάνω από 1,5 φορές το ΑΕΠ των ΗΠΑ τότε βρίσκεται σε υπερτιμημένη ζώνη…
Εάν υποθέσουμε ότι θεωρητικά δικαιολογείται 1,6 φορές το ΑΕΠ των ΗΠΑ τότε ο δείκτης S&P 500 θα έπρεπε να είχε χρηματιστηριακή αξία 34 με 35 τρισεκ. δολάρια

Άθλια υποκρισία των κεντρικών τραπεζών

Ο πληθωρισμός δεν είναι μόνο δημιούργημα της ενεργειακής κρίσης.
Όποιος υποστηρίζει μια τέτοια προσέγγιση αγνοεί την μεγάλη εικόνα.
Ο πληθωρισμός είναι κυρίως δημιούργημα των κεντρικών τραπεζών που διοχέτευσαν όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 14 τρισεκ. δολάρια.
Πλέον οι ισολογισμοί των κεντρικών τραπεζών έχουν φθάσει στα 27 τρισεκ. δολάρια… ενώ πριν λίγα χρόνια ήταν 10 τρισεκ. δολάρια.
Οι κεντρικές τράπεζες δημιούργησαν την φούσκα των χρηματιστηρίων και την φούσκα των ομολόγων με 19 τρισεκ. σε ομόλογα να έχουν αρνητική απόδοση και όλα αυτά για να κερδίσουν λίγοι και για να μην σκάσει το δημόσιο χρέος που σε ορισμένες χώρες είναι στην πράξη default.
Οι κεντρικές τράπεζες και οι κεντρικοί τραπεζίτες εγκλημάτησαν κατά των οικονομιών χρησιμοποίησαν τις πολιτικές τους για να καταγράψουν έκρηξη πλούτου οι απόλυτα πλούσιοι το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού…
Με την πολιτική τους οι κεντρικές τράπεζες δημιούργησαν πλασματικές οικονομίες, ήρθε και ο πληθωρισμός απόρροια αυτών των πολιτικών και προσεχώς θα έρθει και η ύφεση.
Σκεφθείτε ότι μόνο τα δύο τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια φούσκα πλασματικής ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες 5,5 τρισεκ. δολαρίων και παρά το χρήμα ρεκόρ που δόθηκε… οι οικονομίες να περάσουν σε ύφεση, αρχής γενομένης της αμερικανικής οικονομίας.
Θα είναι σοκ και δέος και μαζί αποτυχία…
Pinakddda.png

Άθλια υποκρισία και η πράσινη ανάπτυξη

Πολλοί εσχάτως, πολιτικοί, διεθνείς παράγοντες κόπτονται για την πράσινη ανάπτυξη που αποτελεί μια άλλη άθλια απάτη.
Με πρόσχημα τον λιγνίτη… προωθούν ιδέες όπως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Όμως ο λιγνίτης έχει αποδείξει την αξία του.
Οι επενδύσεις που είχαν πραγματοποιηθεί ήδη έχουν αποσβεστεί.
Αυτοί που προβάλλουν είναι δήθεν το περιβάλλον, η φύση, η τρύπα του όζοντος, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και με πρόσχημα αυτά στοχοποίησαν τον λιγνίτη.
Προωθούν την απολιγνιτοποίηση μια στρατηγική που είναι λάθος.
Έχει σκεφθεί κανείς πόσο είναι το κόστος οικονομικό και ενεργειακό για να υπάρξει αυτή η μετάβαση που αποδείχθηκε και επικίνδυνη όπως αποδείχθηκε με το φιάσκο στο Τέξας των ΗΠΑ;
Το κόστος της πράσινης μετάβασης είναι 6 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τον λιγνίτη.
Ενώ το ενεργειακό κόστος είναι επίσης πολύ μεγάλο.
Έχετε σκεφθεί πως κατασκευάζετε μια ανεμογεννήτρια;
Πόσοι πόροι ενέργειας καταναλώνονται και ποια είναι τα επίπεδα μόλυνσης;
Η πράσινη ανάπτυξη και η οικολογία είναι σαν τα καλαμάκια των αναψυκτικών.
Κατήργησαν τα πλαστικά καλαμάκια αλλά π.χ. τα tests για τον covid 19 είναι όχι μόνο πλαστικά αλλά η ανακύκλωση τους απαιτεί τριπλάσιο χρόνο αποσύνθεσης από ένα καλαμάκι…
Που πήγε ξαφνικά η οικολογική συνείδηση;
Χρησιμοποιεί ο πλανήτης τις παλαιές μεθόδους ενέργειας για να υποστηρίξει τις νέες μεθόδους ενέργειας… πρόκειται για μια άθλια απάτη και αυτό το περιβάλλουν με τον μανδύα της οικολογίας.
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης