Τελευταία Νέα
Οικονομία

Την Παρασκευή 28/1 θα φανούν οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων

Την Παρασκευή 28/1 θα φανούν οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων

Σε καθεστώς πλήρης λειτουργίας η λαχαναγορά του Ρέντη

Σε δύο μέρες θα αποκαλυφθούν οι συνέπειες της κακοκαιρίας «Ελπίς» στην εφοδιαστική  αλυσίδα τροφίμων όπως και το μέγεθος των επιπτώσεων  στις τιμές  των κηπευτικών  προϊόντων.
Όλα  θα κριθούν από την δυνατότητα μεταφοράς προσόντων από την Κρήτη.
Μέχρι αργά το απόγευμα υπήρχε απαγορευτικό για τον απόπλου καραβιών χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα  διότι στην Αττική οι λαϊκές αγορές τέθηκαν εκτός λειτουργίας εξαιτίας  των έντονων χιονοπτώσεων.
Ο πρόεδρος της Παννατικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) κ Δημήτρη Μουλιάτος  είπε στο BN ότι  την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου  οι αγορές δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν  πλήρως και η κατάσταση θα αρχίσει να ομαλοποιείται από την Πέμπτη και πιο έντονα  την Παρασκευή.

Οι λαϊκές αγορές θα δείξουν 

Πρόσθεσε ότι όταν ανοίξουν οι πάγκοι των λαϊκών αγορών θα έχουμε μια σαφή εικόνα, επισημαίνοντας όμως ότι λειτουργεί η προσφορά και ζήτηση προϊόντων και οι τιμές  στις λαϊκές αγορές  παραμένουν ανταγωνιστικές διότι ο σκοπός των παραγωγών και εμπόρων είναι να μη φύγουν με τη μισή πραμάτεια τους απούλητη.
Tην ίδια στιγμή ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ. στου Ρέντη  εμφανίζεται πλήρως λειτουργικός με την κεντρική αγορά να αποτελεί τον βασικό πυλώνα τροφοδοσίας σε φρέσκα προϊόντα όπως σε κρέατα και σε ψάρια.
Η διοίκηση του Οργανισμού με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ Απόστολο Αποστολάκο να έχει λάβει τα μέτρα του από το περασμένο Σαββατοκύριακο εφοδιαζοντας  την αγορά με αρκετές  ποσότητες προϊόντων και την ίδια στιγμή,  παρέμεινε ανοιχτός, με τη διοίκηση να  έχει  λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα έτσι ώστε όποιος επιθυμούσε μπορούσε να κινηθεί με άνεση στο χώρο των εγκαταστάσεων και η τροφοδοσία  γίνονταν κανονικά.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ κ Αποστόλης Αποστολάκος  λόγω της πολύχρονης εμπειρία στο λιανεμπόριο αφού κατείχε υψηλές θέσεις σε μεγάλη αλυσίδα τροφίμων έχει  ενισχύσει το ρόλο της λαχαναγοράς του Ρέντη στη διατροφική αλυσίδα. 
Ωστόσο ο ίδιος εντοπίζει  μικρές ελλείψεις σε χορταρικά που έρχονται από τα Μέγαρα και τη Βοιωτία  ενώ  η αποκατάσταση της συγκοινωνίας με την Κρήτη θα εξαλείψει τα  όποια μικρά  προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στην αγορά. Όσο για τις τιμές, επισημαίνει  ότι λειτουργεί ο ανταγωνισμός με την προσφορά να καλύπτει επαρκώς  τη ζήτηση.

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr       
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης