Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Από τον Μάρτιο και σε 10 δόσεις η πληρωμή του νέου ΕΝΦΙΑ

Σταϊκούρας: Από τον Μάρτιο και σε 10 δόσεις η πληρωμή του νέου ΕΝΦΙΑ
Ο συμπληρωματικός φόρος θα ενσωματωθεί στον κύριο είπε ο υπουργός Οικονομικών
Σχετικά Άρθρα
Από τον ερχόμενο Μάρτιο και σε 10 μηνιαίες δόσεις επιδιώκουμε να πληρώνεται ο νέος ΕΝΦΙΑ είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος σημείωσε πως σε περίπου 15 ημέρες θα ολοκληρωθεί η άσκηση για τον φόρο των ακινήτων.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σταϊκούρας υποστήριξε ότι θα ενσωματωθεί ο συμπληρωματικός φόρος στον κύριο και με την αλλαγή επί τα βελτίω των συντελεστών ο ΕΝΦΙΑ θα είναι «συνολικά (κατά 60-70 εκατ. ευρώ) μειωμένος κατά μόνιμο τρόπο για τους περισσότερους πολίτες».

Τον Μάρτιο η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Επιπλέον, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε επίσης ότι επιδίωξη είναι να ανοίξει τον Μάρτιο η πλατφόρμα για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και, όπως είπε, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τηλεδιασκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς (όπως ο ΕΦΚΑ κ.ά.), προκειμένου να ενσωματωθούν τα στοιχεία που διαθέτουν τον συγκεκριμένο μήνα.
Ο κ.Σταϊκούρας σημείωσε ότι ο φόρος θα αρχίσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο, όπως και πέρυσι ενώ υποστήριξε ότι έως το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί από την ΑΑΔΕ και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τις αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων για τα «κουρεμένα» ενοίκια.

Επιστρεπτέες προκαταβολές

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις για τις «επιστρεπτέες προκαταβολές» (η επιστροφή των ποσών από επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχει μετατεθεί για τον Ιούνιο), ο υπουργός είπε ότι «θα αξιολογήσουμε το επόμενο διάστημα ανάλογα με την πορεία των κρίσεων». Όσον αφορά την επιδότηση του ρεύματος, ο κ.Σταϊκούρας ανέφερε πως θα συνεχιστεί από το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας και τον Φεβρουάριο και για όσο χρειαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης