Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Καμία ανησυχία ως προς το ζήτημα της επάρκειας προϊόντων – Έλεγχοι και πρόστιμα, κυνηγάμε την αισχροκέρδεια

Γεωργιάδης: Καμία ανησυχία ως προς το ζήτημα της επάρκειας προϊόντων – Έλεγχοι και πρόστιμα, κυνηγάμε την αισχροκέρδεια
«Το μήνυμα που θέλει να στείλει η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά είναι ότι αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλους δεν μπορεί κανείς να αισχροκερδεί. Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στους παραβάτες», ξεκαθαρίζει ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία ως προς το ζήτημα της επάρκειας προϊόντων λόγω του πολέμου, ακόμα και για το ηλιέλαιο, διαβεβαιώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, ο οποίος κάνει για σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά, λέγοντας πως «κυνηγάμε την αισχροκέρδεια», αλλά την επιβολή των μεγαλύτερων προστίμων που έχουν επιβληθεί ποτέ.
«Έχουμε στη διάθεσή μας εργαλεία για να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα του ηλιελαίου, τα οποία εξετάστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη με τον κύριο πρωθυπουργού και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Ως προς το ζήτημα της τιμής υπάρχει ανησυχία. Ως προς το ζήτημα της επάρκειας, επαναλαμβάνω, όχι», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο κ. Γεωργιάδης.
Υπενθυμίζει δε, πως τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα στην οποία θα υποχρεώνονται όλοι να δηλώσουν τα αποθέματά τους , ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα μαύρης αγοράς και τεχνητής αύξησης των τιμών.
Η πλατφόρμα «έγινε ακριβώς για να αποφύγουμε φαινόμενα μαύρης αγοράς και τεχνητής αύξησης των τιμών», όπως σημειώνει.

Περί ελέγχων και προστίμων

«Ως υπουργείο Ανάπτυξης, κάνουμε τους μεγαλύτερους ελέγχους που έχουν γίνει ποτέ και κυνηγάμε την αισχροκέρδεια. Όπως θα έχετε διαπιστώσει, έχουμε επιβάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ποτέ», τονίζει ο κ. Γεωργιάδης.
Υπογραμμίζει πως «το μήνυμα που θέλει να στείλει η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά είναι ότι αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλους δεν μπορεί κανείς να αισχροκερδεί. Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στους παραβάτες».
Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που επιβλήθηκαν πρόστιμα, ο υπουργός Ανάπτυξης εξηγεί ότι δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους διότι ένα πρόστιμο υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο και υπάρχει ζήτημα προσωπικών δεδομένων.
«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», συμπληρώνει και αποκαλύπτει ότι σκέφτεται να εισηγηθεί στη Βουλή μία διάταξη όπου σε περιπτώσεις υποτροπής, όταν δηλαδή μια αλυσίδα εξακολουθεί να κάνει παράβαση και μάλιστα μεγάλη, τότε να μπορεί να προχωρά σε δημόσια ανακοίνωση.

Εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Κληθείς αν απαντήσει εάν εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει πως «αυτό που είπε ο κύριος πρωθυπουργός είναι ότι όλα τα όπλα που έχουμε κατά της ακρίβειας είναι στο τραπέζι. Το πώς, το πότε και σε ποια είδη θα χρησιμοποιηθεί κάποιο από αυτά, θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του φαινομένου και τα δημοσιονομικά μας περιθώρια, αλλά πράγματι είναι ένα σενάριο που εξετάζεται».
Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι ο πληθωρισμός μας είναι εισαγόμενος και άμεσα εξαρτώμενος από τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, υπογραμμίζοντας ότι «όσο περισσότερο κρατήσει ο πόλεμος, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι οικονομικές συνέπειες».
Ακόμη, αναφέρει πως η εξάρτησή μας από το ρωσικό φυσικό αέριο είναι σχετικά χαμηλή σε σχέση με άλλες χώρες της βόρεια Ευρώπης, όμως αποκλείεται να μείνουμε ανεπηρέαστοι.

Όλες οι επενδύσεις προχωρούν

«Όλες οι επενδύσεις προχωρούν, δεν υπάρχει ούτε μία που να έχει σταματήσει», τονίζει απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Ανάπτυξης.
Σημειώνει ότι τα ταξίδια του στη Σαουδική Αραβία και στα ΗΑΕ πήγαν εξαιρετικά και μάλιστα, θα έρθουν στην Ελλάδα με δικές τους αποστολές τον επόμενο μήνα και οι δυο χώρες.

Η ΝΔ πηγαίνει για αυτοδυναμία

Με αφορμή τη φθορά της κυβέρνησης που αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και κληθείς να απαντήσει αν στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι «το τι θα έχουμε ως κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές είναι κάτι το οποίο αποτελεί απολύτως δικαιοδοσία του ελληνικού λαού. Αυτό είπε ο κύριος πρωθυπουργός. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει τι είδους κυβέρνηση θέλει».
«Εμείς θα πούμε στον ελληνικό λαό την αλήθεια. Δεν είναι ώρα για πειράματα κυβερνήσεων συνεργασίας. Η Νέα Δημοκρατία πηγαίνει για αυτοδυναμία», συμπληρώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης