Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης: Στόχος μας η μεγέθυνση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

tags :
Σκυλακάκης: Στόχος μας η μεγέθυνση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε πως το βασικό πρόβλημα που έρχεται η κυβέρνηση με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση να αντιμετωπίσει είναι η δυνατότητα μεγέθυνσης της επιχειρηματικότητας στη χώρα

«Η μεγέθυνση της επιχειρηματικότητας, μεγεθύνει και την οικονομία της χώρα μας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά την έναρξη της συζήτηση του σχεδίου νόμου «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών» στην Επιτροπή Οικονομικών.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο αυτό «συνιστά τομή καθώς θεσπίζει γενναία φορολογικά κίνητρα για τη μεγέθυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη συνεργασιών».
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, στην επί της αρχής συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή, ανέφερε πως το βασικό πρόβλημα που έρχεται η κυβέρνηση με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση να αντιμετωπίσει είναι η δυνατότητα μεγέθυνσης της επιχειρηματικότητας στη χώρα, καθώς με βάση όλες τις ευρωπαϊκές στατιστικές, οι επιχειρήσεις μας είναι πολύ μικρότερες από αντίστοιχες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
Επισήμανε πως το πολύ μικρό μέγεθος μιας επιχείρησης την κάνει να μην είναι ανταγωνιστική και να μην μπορεί να έχει οικονομίες κλίμακος.
Το πρόβλημα των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ανέφερε, είναι καίριο για την ελληνική οικονομία και κυρίως της δυνατότητας στο να μπορούμε να τις βοηθήσουμε καθώς έχουν έλλειψη τραπεζικού προφίλ και πρόσβασης σε χρηματοπιστωτικά εργαλεία.
Αυτός, εξήγησε, είναι και ο λόγος που μια σειρά από κίνητρα μπαίνουν σε επιδοτήσεις όπως του Ταμείου Ανάκαμψης που κατά κύριο λόγο ή συντριπτικά αφορούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενώ και στον Αναπτυξιακό Νόμο, οι επιδοτήσεις θα έχουν αυτή τη στόχευση.
Ο αναπληρωτής υπουργός, υπογράμμισε πως αυτό το σχέδιο νόμου δεν αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά τις μικρές. Εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει σοβαρό δημοσιονομικό κόστος. Αντιθέτως, περιμένει ότι θα έχουμε πρόσθετα έσοδα, γιατί θα μειωθεί η φοροδιαφυγή.
Σημείωσε πως με τις διατάξεις του νομοσχεδίου διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχουν πλασματικές συγχωνεύσεις. Για τους αγρότες και τη συμβολαιακή γεωργία ανέφερε πως παρέχεται ένα πάρα πολύ ισχυρό κίνητρο σε αυτούς που συνεργάζονται. Επίσης, δεν αποκλείονται και οι μικρές επιχειρήσεις που ήδη έχουν προχωρήσει σε συγχώνευση καθώς αίρεται η ρήτρα της πενταετίας που υπήρχε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης